Ucima's marketingmanager Luciano Sottile

‘Beslissing Interpack is onaanvaarbaar'

Ucima, de Italiaanse organisatie die fabrikanten van verpakkingsmachines vertegenwoordigt, veroordeelt de eenzijdige beslissing van Messe Düsseldorf om - ondanks de Corona- pandemie - de uitgestelde verpakkingsbeurs interpack eind februari 2021 door te laten gaan.

Ucima schrijft in een scherp geformuleerd persbericht dat ze al enkele maanden een dialoog proberen aan te gaan met Messe Düsseldorf - organisator van 's werelds belangrijkste verpakkingsbeurs - over hoe om te gaan met de beurs, die oorspronkelijk gepland stond van 7 tot 13 mei van dit jaar. maar die, als gevolg van de Covid-19-situatie in het vroege voorjaar in zowel Duitsland als in het buitenland, werd geannuleerd en voorlopig werd verplaatst naar eind februari 2021.

Geen dialoog

‘We hadden geen dialoog met de organisatoren, ondanks enkele maanden van proberen, maar onlangs kwam er alleen een communiqué van Messe Düsseldorf, met de boodschap dat de beurs fysiek zal plaatsvinden van 25 februari tot 3 maart 2021’, zegt de nieuw gekozen voorzitter Matteo Gentili van Ucima. Ucima meldt verder dat de protesten en oproepen aan de organisatoren van interpack om de beurs uit te stellen tot een latere datum dan februari-maart 2021, voorgesteld door Ucima en andere Italiaanse en internationale verpakkingsorganisaties en ook individuele bedrijven en exposanten, geen resultaat hebben opgeleverd.
‘In onze rol als verenigende organisatie hebben we gehandeld in het belang van de Italiaanse verpakkingsbedrijven, maar er is geen rekening gehouden met onze wensen’, zegt Matteo Gentili.

Grote investeringen

Ucima meldt dat gezien de huidige situatie van hernieuwde en wijdverbreide verspreiding van Covid-19 en de maatregelen die door regeringen in heel Europa en andere continenten zijn genomen, het ondenkbaar wordt geacht om een ​​beurs te organiseren ter grootte van interpack over slechts een paar maanden.
‘Een internationale beurs als interpack vergt zeer grote investeringen, niet alleen in economisch opzicht maar ook in R&D en marketingactiviteiten. Als er niet gegarandeerd kan worden dat er voldoende bezoekers van hoge kwaliteit zullen zijn, denken we dat het onmogelijk is om een ​​relevant rendement op een dergelijke investering te garanderen’, zegt Luciano Sottile , lid van het bestuur van Ucima en verantwoordelijk voor de marketing van de organisatie.
‘Wij zijn van mening dat de beslissing van de organisatoren onaanvaardbaar is, aangezien er geen rekening wordt gehouden met de verpakkingsbedrijven en onze branche als geheel. We hopen echt dat de organisatoren hun beslissing kunnen heroverwegen ‘, besluit Matteo Gentili in het scherp geformuleerde persbericht.

De beslissing van de Messe Düsseldorf om de uitgestelde interpackbeurs in Düsseldorf eind februari 2021 fysiek te organiseren, kwam - verrassend genoeg voor velen - op 10 november van dit jaar. Lees hier

 

 

‘Interpack vereist zeer grote investeringen en we achten het onmogelijk om een ​​relevant investeringsrendement te behalen als de beurs wordt georganiseerd zoals de organisatoren nu hebben besloten’, zegt Ucima's marketingmanager Luciano Sottile.

 

 

Reacties

Reactie toevoegen