Xella verduurzaamt haar bouwfolies

Xella verduurzaamt haar bouwfolies

Xella, leverancier van bouwmaterialen, schakelt over op een transparante en daardoor meer duurzame verpakking. Het gaat om de folies van haar gele Ytong kalkzandsteen pakketten en blauwe Silka pakketten.

De bouwspecialist bedrukt haar nieuwe folies voor Ytong cellenbeton en Silka kalkzandsteen nog voor maar maximaal 10%. Door het minimale gebruik van kleurstof is de footprint van de verpakkingen lager, aldus het bedrijf. Daardoor is de folie ook eenvoudiger te recyclen.


De bekende, volledig gele pakketten Ytong en blauwe pakketten Silka verdwijnen van de bouwplaats en daarvoor komen deze transparante folies met een klein logo voor terug.

Pilots van Xella

Het nieuwe verpakkingsmateriaal sluit aan op enkele pilots die Xella draait met het innemen van afval op de bouwplaats. Zo ontwikkelde het bedrijf samen met bouw- en logistiek partner Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling en Van Happen Containers een retourafvalsysteem waarmee resten cellenbeton, plastic en bouw- en sloopafval gescheiden worden ingezameld. De nieuwe verpakkingsmaterialen worden Europees uitgerold: alle landen waar het bouwbedrijf levert, schakelen over op de milieuvriendelijkere folie. Nederland start direct.

Duurzamer

Xella is leverancier van bouwoplossingen in cellenbeton, kalkzandsteen en minerale isolatieplaten. Het bedrijf helpt ketenpartners om duurzamer, effici├źnter, kwalitatief beter en eenvoudiger te bouwen.