BluePrint Automation: Robotica en AI verhogen efficiency

Robotica en AI verhogen efficiency

De snackwereld zet steeds vaker robots en verpakkingsmachines met slimme computers in om de productie te versnellen. Met de komst van kunstmatige intelligentie (AI) gaat de automatisering nog een stapje verder. Verschillende snackfabrikanten, klanten van BluePrint Automation (BPA), hebben deze technologieën al met succes omarmd.

Een steeds groter tekort aan arbeidskrachten en een markt die blijft groeien noodzaakt snackproducenten te automatiseren. Robots en slimme computers zijn daarbij onmisbare  hulpmiddelen. Ze laten het verpakken van snacks met verpakkingsmachines en de laatste stappen in de productielijn soepel verlopen. ‘Robothanden, uitgerust met geavanceerde sensoren en besturingssystemen, nemen nu taken op zich zoals snacks oppakken en deze in de verpakking plaatsen, dozen sluiten en op pallets stapelen’, zegt Jos van Oekel, sales director BPA. ‘Deze machines werken non-stop en zorgen voor precisie en consistentie, zelfs in snelle productieomgevingen.’

BluePrintAutomation_JosvanOekel_VM4_24

Jos van Oekel, sales director BPA.

'Een hogere efficiency van 1,8% lijkt misschien weinig, maar betekent ongeveer zeven zakken minder afval per minuut, wat significant is bij een productie die 24 uur per dag en zeven dagen per week doorgaat'

Kwaliteitscontrole

Naast traditionele automatisering kan AI een belangrijke rol spelen bij kwaliteitscontrole in snackproductie. Door AI-gestuurde visuele inspectiesystemen kunnen fouten snel worden opgemerkt, waardoor alleen perfecte producten bij de consument terechtkomen. Dit vermindert niet alleen verspilling, maar verhoogt ook de veiligheid van producten.

Succesvolle integratie

De bedrijven die via BluePrint Automation (BPA) robotautomatisering en AI hebben geïntegreerd, melden significante verbeteringen in efficiency, kostenbesparingen en productkwaliteit. Een Australische fabrikant van  snackproducten zette bijvoorbeeld algoritmen en robotica in voor een BPA-casepacker met een hogere output en een kleinere footprint. Hierdoor steeg de efficiency van 98% naar 99,8%,  dat resulteerde in minder voedselverspilling. Van Oekel: ‘Een hogere efficiency van 1,8% lijkt misschien weinig, maar betekent ongeveer zeven zakken minder afval per minuut, wat significant is bij een productie die 24 uur per dag en zeven dagen per week doorgaat.’

BluePrintAutomation SnackMaster 200

BPA SnackMaster 200 serie snackzakken verticaal in verschillende pakpatronen (op zijn kant, vlak of een combinatie van beide) in standaard RSC-dozen of display trays.

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BluePrint Automation.

Meer artikelen

recent new image
Richard Harmeling: ‘Onze...

Richard Harmeling, commercieel...

Lees meer
recent new image
Hubert Verheul:...

In de wereld van eindverpakken hebben...

Lees meer
recent new image
Panhuijsen introduceert...

Met de feestdagen voor de deur is de...

Lees meer
recent new image
De optimale...

Een hoogviscoos product op een duurzame...

Lees meer
Image-Jul-30-2024-06-11-03-7865-AM

VM nieuwsbrief

  • Blijf op de hoogte met het laatste nieuws uit de verpakkingsindustrie
  • Techniek, duurzaamheid, design en meer
  • Gratis in jouw inbox