Ventiel in de rand blaast stoom af

Bordex Packaging heeft de PressurePack magnetronverpakking ontwikkeld. Een ventiel in de rand van het gepatenteerde systeem zorgt voor een beheerste drukopbouw tijdens het afvullen, opwarmen en garen. Dit zorgt voor een optimaal smaakbehoud en een knapperige ‘bite’.

‘Het opwarmen van voorgegaarde maaltijden is een belangrijke stap om tot een smaakvolle maaltijd te komen’, vertelt Wim Hassink, product marketing manager. ‘Het draait hierbij om behoud van kwaliteit, smaak en voedingswaarde. PressurePack helpt daarbij. Het innovatieve EasySteam-ventiel, geïntegreerd in de rand, garandeert de een gecontroleerde luchtafvoer en de juiste druk tijdens het opwarmen. Een apart ventiel of het prikken van teveel of te weinig gaatjes in de folie, ter voorkoming van ophoping van waterdamp of te hoge druk, behoort definitief tot het verleden. De maaltijd wordt onder de optimale omstandigheden opgewarmd; niet te droog of te plakkerig.’

Werking
Direct na het bereiden van de maaltijd wordt de schaal geseald waarbij de slimme EasySteam Valve de overtollige druk gecontroleerd afvoert. Zodra de maaltijd voldoende is teruggekoeld, sluit het ventiel zich, waardoor de schaal volledig en luchtvrij wordt afgesloten. De tamper evident-sluiting garandeert het éénmalige gebruik. Voordat de eindgebruiker de maaltijd opwarmt, dient de gebruiker de tamper evident verzegeling te verbreken. De maaltijd kan nu de magnetron in.

Garen
PressurePack is niet alleen voor het opwarmen van maaltijden ontwikkeld, maar ook het garen van verse en rauwe ingrediënten gaat eenvoudig én snel met de oplossing van Bordex Packaging, vertelt Hassink. ‘De volledig gecontroleerde stoomoverdracht zorgt dat de maaltijd in een mum van tijd gaar is. Het EasySteam-ventiel garandeert exact de juiste druk. Vitaminen, mineralen en smaak blijven goed behouden. In een paar minuten heb je een perfect bereide, verse maaltijd op tafel.’

Effectief materiaalgebruik
Daarnaast is het systeem met haar air-in, steam-out systeem geschikt voor autoclaaf en pasteuriseren. ‘Het slimme air-in, steam-out systeem zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid lucht wordt toegevoegd tijdens het opwarmen van een maaltijd. Wordt de druk te hoog, dan voert het ventiel de juiste hoeveelheid stoom af en omgekeerd. Extra materiaal voor meer stevigheid van de wanden van de schaal is daarom onnodig. Bovendien zorgt onze EcoFit-technologie er voor dat de schalen lichter zijn dan een standaard schaal.’
Verder zorgt het lipje van het ventiel dat de topsealfolie makkelijk kan worden verwijderd (easy peel) en kan de schaal als monomateriaal worden gerecycled.

www.bordexpackaging.nl