Overveld Machines

Elke industrie en iedere klant stelt specifieke eisen aan zijn verpakkingsvormen en logistieke processen. Om aan deze eisen te voldoen ontwikkelt, ontwerpt en installeert Overveld Machines complete klantspecifieke verpakkingslijnen.

Om de beste resultaten te behalen en een goede datatracking te kunnen garanderen, dient het vullen, verpakken en palletiseren optimaal op elkaar afgestemd te zijn. Als systeemintegrator van modulaire end-of-line sorteer- en verpakkingsoplossingen zorgt Overveld Machines voor een naadloze integratie en communicatie met de systemen onderling en kunnen we de verpakkingslijnen laten meegroeien met uw behoeften.

Analyse en conceptvoorstel

Bij het ontwerpen en ontwikkelen van een maatwerkoplossing staan uw producten, het productieproces en uw persoonlijke wensen centraal.

Naast het sorteren en verpakken van verse producten (zoals groente, fruit en uien) of bewerkte voedingsproducten (zoals biscuits, chocolade en vleeswaren) in bijvoorbeeld blisters of bakjes, leveren wij ook compacte inpakmachines voor het automatisch verpakken van uw producten in Amerikaanse vouwdozen, display dozen, display trays, kunststof kratten en wrap around verpakkingen. Na het vullen worden de dozen, trays of kratten stabiel gestapeld op een pallet voor verdere opslag of verzending.

Onze geavanceerde verpakkingslijnen zorgen ervoor dat uw producten snel en uiterst zorgvuldig op de juiste manier worden verpakt en gestapeld, zodat de gewenste uitstraling en stiptheid van levering wordt gegarandeerd. Daarbij wordt uiteraard ook nadrukkelijk rekening gehouden met track en trace, voedselveiligheid en de verplichte productgegevens, verpakkingsdatum en houdbaarheidsdatum op de verpakking.

Maatwerkoplossingen voor packaging

Tot onze end of line oplossingen behoren onder andere volautomatische pick-and-place units, verpakkingsmachines (casepackers), palletiseermachines, (de)palletiseerrobots, pallet(ont)stapelaars, tussenveldispensers, foliewikkelaars, rekhoesmachines, hoekopzetters en omsnoeringsmachines.

Met onze modulaire transportsystemen verplaatst u de producten, verpakkingen en pallets snel en efficiënt van A naar B, zowel horizontaal als verticaal, met aanvullende seal checkers, check-weighers, metaaldetectoren, multihead-weighers, etc. om uw verpakkingslijn te completeren.

Op het gebied van packaging is er dus weinig te bedenken waar Overveld Machnies niet de beste en meest complete oplossing voor kan bieden. Dit doen we door te analyseren waar in uw bedrijf de concrete behoefte ligt. Op basis daarvan komen we met een pasklaar en compleet voorstel.

linkedin