VNV-er Sanne van der Molen

VNV-er Sanne van der Molen: 'Het leukste is het brainstormen'

De column 'De dag van ...' wordt verzorgd door de Verenging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV). Deze column is van Sanne van der Molen, verpakkingstechnoloog bij Eshuis. De volgende column wordt geschreven door Daan van Urk, verpakkingstechnoloog bij KraftHeinz.

Eshuis is een verpakkingsdrukkerij waar ik samen met mijn collega de R&D-afdeling run. Wij zijn de vraagbaak voor zelfklevende etiketten, kaaslabels, krimpsleeves, flexibele verpakkingen en specials, zoals gekleurde polaroidfoto’s, en houden ons bezig met drukmethoden zoals digitaal en flexo, evenals verduurzaming en wetgeving. Heb je een uitdagende vraag? Misschien kunnen wij het maken!

KAM - R&D - Sanne van der Molen

08:00 Trein

Ik werk elke dag een uurtje in de trein, omdat ik in Utrecht woon en Eshuis in Dalfsen zit, anders is het niet doen qua reizen. Ik check als eerste mijn mail.

PO sleeve

09:15 Focus op ontwikkeling

Na een kort fietstochtje kom ik aan op kantoor. Mijn collega zit al te wachten en we kletsen gezellig over het weekend. Vervolgens bespreken we de weekplanning, lopende projecten en verdelen we de taken, met focus op interne ontwikkeling zoals standaardisatie van producten, voedselveiligheid en vervanging van materialen.

Sleeve machine

11:00 Brainstormen

Een salessupportmedewerker roept het NP-team bijeen voor een nieuwe klant met een innovatieve productcombinatie. NP staat voor nieuw product. Als er twijfels zijn over de opbouw van een product – materiaal, inkt, lak en machines – besluit ons team (productie, inkoop en R&D) hoe we het gaan maken. Het leukste is het brainstormen over uitdagende problemen van de klant.

 

13:00 Klantstrategie

We hebben een meeting met de manager van marketing/webshop over onze klantstrategie voor ABC-klanten en bijbehorende productcombinaties. Wij leveren de technische kennis om ‘standaardproductrecepten’ te bepalen, wat ons proces efficiënter maakt en het voor klanten overzichtelijker en gemakkelijker maakt.

Kwalitiets controle in productie

14:00 Sleeves testen

In de middag staan er testen in de productie gepland voor de ontwikkeling van polyolefine krimpsleeves. Dit materiaal wordt door klanten gevraagd omdat het beter te scheiden is bij de recycling van PET-flessen. Samen met een procesengineer onderzoeken we de juiste manier, snelheid en seammiddel om deze sleeves te maken. Het is een hele puzzel om de juiste grondstoffen en instellingen te vinden voor de sleevemachine, waar de sleeve van plat naar een koker wordt gevormd.

17:15 Evaluatierapport

Mijn dag eindigt in de trein, waar ik een evaluatierapport schrijf over de test met de PO-sleeves. Het onderzoek is goed gegaan en we hebben een eindproduct waar we zeer tevreden over zijn. Het is motiverend om een project goed te leiden en het resultaat in de supermarkt te zien!

 

Sanne van der Molen

Bedrijf             Eshuis
Plaats              Dalfsen
Functie            Verpakkingstechnoloog/ R&D
Opleiding        Master Industrial Design Engineering
Hobby’s          Podcasts, Do It Yourself (DIY) interieurprojecten, reizen, fotografie, borrelen met vrienden

Meer artikelen

recent new image
DesignVisie: Awards

In de rubriek DesignVisie bespreekt...

Lees meer
recent new image
Roemer Zijp:...

‘We willen met z’n allen verduurzamen....

Lees meer
recent new image
VNV-er Sanne van der...

De column 'De dag van ...' wordt...

Lees meer
recent new image
Visie van...

Ducona begon in 2012 al met de inzet...

Lees meer
Image-Jul-30-2024-06-11-03-7865-AM

VM nieuwsbrief

  • Blijf op de hoogte met het laatste nieuws uit de verpakkingsindustrie
  • Techniek, duurzaamheid, design en meer
  • Gratis in jouw inbox