Zitten op BioFoam

Synbra Technology uit Etten-Leur sloot onlangs een samenwerkingsovereenkomst met Purac en Sulzer Chemtech. Het bedrijf is daarmee de eerste Europese producent van PLA en qua capaciteit meteen de nummer twee ter wereld.

 

Bij de klanten van Synprodo in Nederland en buitenland ontstond er een toenemende vraag naar duurzamere producten. Het bedrijf ontwikkelde - in samenwerking met de Universiteit van Wageningen - Bio-based Products (BBP-AFSG), een proces ontwikkeld voor E-PLA, waarbij CO2 als blaasmiddel wordt gebruikt in plaats van pentaan. Het E-PLA bevat geen Vluchtige Organische Stoffen (VOS). Het E-PLA schuim zal onder de naam BioFoam op de markt gebracht worden.

 

Om het onderscheid tussen EPS en BioFoam duidelijk te maken, zal Synbra het E-PLA uiteindelijk een lichtgroene kleur geven. Jan Noordegraaf, Algemeen Directeur van Synbra Technology : ムWij waren druk bezig met de Universiteit in Wageningen, toen ineens bleek dat wij geen PLA meer konden aankopen. De leverancier zei ons toen dat we over drie jaar moesten terugkomen, maar we wilden zo lang niet wachten. We besloten toen om te onderzoeken of binnen de eigen organisatie PLA kon worden geproduceerd. Toen vonden we Purac, de marktleider voor melkzuur. Purac bood samen met Sulzer exact waar we naar op zoek waren.メ

 

De belangrijkste markten voor BioFoam zijn de verpakkingsindustrie, tuinbouwtrays en als schuimvulling in zitzakken. Onder andere Fatboy, producent van de bekende zitzak Fatboy, staat op het punt om BioFoam beads te gebruiken als vulling. Bij het produceren van BioFoam is, in vergelijking met andere kunststoffen, een kleiner deel aan fossiele energie nodig. Het uitrollen van het BioFoam concept is in Nederland in eerste instantie voorbehouden aan de al bestaande klanten van Synprodo. ムZo belonen wij klantentrouwメ, aldus de Bruijn.

 

www.synbra-technology.nl

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen