Zetes-systeem versnelt laadproces Coca-Cola

Zetes heeft een scansysteem voor de Coca-Cola heftrucks in Dongen ontwikkeld. Het nieuwe scansysteem stemt het laadproces beter af op de versnelde warehouseprocessen. Daarnaast adviseerde Zetes in het ontwerp van de voorzetapparatuur samen met de firma Durwen. Sindsdien boekt Coca-Cola tijdens het laden een tijdswinst van maar liefst 6 minuten per vrachtwagen en verloopt dit proces veiliger en met minder fouten.
Per ploeg worden er gemiddeld tussen de 50 à 80 vrachtwagens geladen. Pallets met frisdranken worden ingepakt, gelabeld met een barcode en via een transportband aangevoerd voor pick-up door 16 heftrucks die de pallets op de juiste vrachtwagens laden. Hier vroeg het geautomatiseerd scanproces een nieuwe oplossing, omdat de heftrucks wel tot drie pallets laden, maar slechts twee pallets scannen. Voor de derde pallet moet de heftruckchauffeur uitstappen en met zijn handheld scanner handmatigde derde pallet inscannen. Dat leidde tot tijdverlies en gevaarlijke situaties. Coca-Cola ging op zoek naar nieuwe heftrucks, die meer pallets konden optillenen die alle pallets automatisch konden scannen.

3 pallets tegelijk
Zetes bedacht een scansysteem op de nieuwe vorkheftrucks van Motrac en adviseerde het ontwerp van de voorzetapparatuur van de heftrucks. Met het nieuwe systeem kan één type forklift zowel 1 europallet, 1 blokpallet, 2 europallets, 2 blokpallets, 3 europallets als 12 dolly’s dragen. Zetes rustte elke vorkheftruck bovendien uit met drie beweeglijke, zeer robuuste scanners en sensors vooraan. De scanners werden eveneens voorzien van een beschermkap van roestvrij staal. Het vernuft van de applicatie is de combinatie van zijn capaciteit om tot 3 pallets op te tillen, deze te detecteren en vervolgens de nodige scanners te gebruiken voor verder foutloos transport naar de vrachtwagens.

www.zetes.com

 

Reacties

Reactie toevoegen