Zetes breidt portefeuille uit

Zetes, leverancier van oplossingen en diensten voor de automatische identificatie van personen en goederen, neemt de business - assets, patenten en intellectuele eigendommen -  van Image ID over.

Zetes neemt twaalf medewerkers van Image ID over, die als Competence Centre deel gaan uitmaken van de groep. De nieuwe afdeling zal over heel Europa de Visidot-oplossing aanbieden, voor het opvolgen en traceren van grote hoeveelheden producten.

Eén van de belangrijkste oplossingen van ImageID is Visidot, dat is gebaseerd op visietechnologie. Hiermee kunnen binnen enkele seconden honderden barcodes ingelezen worden met 100% nauwkeurigheid, aldus het bedrijf. Visidot detecteert tegelijk ook verkeerde en ontbrekende labels en slaat digitale beelden op om de kwaliteit te verzekeren, aldus Zetes. De oplossing heeft al haar nut bewezen in uitdagende productomgevingen met betrekking tot bederfbare voeding, zoals vlees-, vis-en broodproducten.

Deze overname, die volgens Zetes geen aanzienlijke impact zal hebben op de balansstructuur van het bedrijf, kon snel gerealiseerd worden dankzij de netto kaspositie van de Groep.

Alain Wirtz, CEO van Zetes: 'De oplossingen van ImageID hebben veel potentieel en passen uitstekend in onze portefeuille identificatieoplossingen voor de toeleveringsketen. Het ImageID-team wordt geïntegreerd in de 3i Competence Centres en zal het Zetes-netwerk van lokale filialen ondersteunen bij de promotie van hun oplossingen. De Zetes-teams hebben trouwens al ervaring met de implementatie van Visidot, gezien ze met ImageID samenwerkten in het kader van het Campofrío-project. Die interne competenties worden op deze manier versterkt. We hebben dan ook veel vertrouwen in de verdere ontwikkeling van deze business in Europa.'

www.zetes.com

Reacties

Reactie toevoegen