Wifac toont Stamina-verpakkingslijn op Labelexpo

De verpakkingslijn Stamina stanst rotatief, vouwt en lijmt in een dubbelstroomsproductie drukvellen tot vouwdozen. Op dezelfde productielijn laat Wifac tijdens Labelexpo in Brussel van 29 september tot en met 2 oktober zien hoe een brochure wordt gepositioneerd en vervolgens gelijmd met behulp van frictie-invoer. Deze combinatie van inline productiestappen is volgens het bedrijf in Mijdrecht uniek in de wereld.

Modulair opgebouwd

Het kwaliteitssysteem, uitgerust met een camera, bewaakt dat de juiste brochure in de juiste doos terecht komt. Daarbij ziet het systeem erop toe dat de lijm correct wordt aangebracht. Mislukte exemplaren worden ‘on the fly’ uitgeworpen. Het Stamina-concept is modulair opgebouwd. Afhankelijk van de eisen aan de productie kunnen extra eenheden worden in- of uitgeschakeld.

Nog twee productielijnen

Behalve met de verpakkingslijn ‘Stamina’ tonen MBO, Herzog+Heymann en Bograma nog twee productielijnen. Op één daarvan worden labels gestanst, exact geteld en in dozen verpakt. Een tweede lijn verwerkt gestanste, in de rug gelijmde boekjes met een laag gramsgewicht.

Gezamenlijke stand

Wifac levert in Nederland de machines en oplossingen van Bograma, Herzog+Heymann en MBO. Onder het motto ‘Competence3’ bundelen de drie bedrijven hun krachten en exposeren samen drie nieuwe productielijnen. Ze zijn te vinden in een gezamenlijke stand in hal 9 met nummer 9A16.

www.wifac.nl

Reacties

Reactie toevoegen