Wegen en etiketteren 4.0

ESPERA heeft een volledig nieuw machineconcept gelanceerd met de naam Think4Industry. Het bedrijf presenteert deze industrie 4.0 machine op de Empack-beurs in Utrecht met haar Nova ES-R weeg- en etiketteermachine.

‘Iconen en app-structuren zijn gebruiksvriendelijk voor iedereen. Waarom niet in een productieomgeving introduceren?’, meent dr. Marcus Korthäuer, Managing Director van Espera. Het bedrijf neemt het voortouw en doet dit bij de Espera Nova, de nieuwste Internet of Things-ready weeg- en etiketteermachine. Hiermee worden kritische componenten real-time gevolgd en gevisualiseerd voor de operator. Tevens wordt de big data verzameld voor een voorspellende analyse. Dit helpt bij het identificeren van aankomende onderhoudsmaatregelen en voorkomt tegelijkertijd onverwachte stilstand van de machine.

Intuïtief

De gebruikersinterface is ergonomisch en intuïtief als een smartphone. Deze nieuwe technologie stelt productieteams in staat om hun machine-instellingen snel en zonder extra tijdrovende trainingen te realiseren. De Espera Nova werd in 2019 op de IFFA onderscheiden met de Meat Technology Award in de categorie Digitalisering en Automatisering. Vooral de uitstekende digitale functies, zoals de slimme thermische kop en de intuïtieve Think4Industry-machinesoftware, werden door de jury toegejuicht omdat deze zorgen voor een verhoging van de efficiëntie en de kwaliteitscontrole in de productie.

www.espera.nl

Stand E200

Reacties

Reactie toevoegen