Vouwkarton Platform lanceert campagne

Vouwkarton Platform Nederland is één van de exposanten op NL Packaging Event op 19 en 20 maart in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Op beursstand B03 presenteert de organisatie het alternatief voor plastic en lanceert de WOW-campagne.

Een merk zo aantrekkelijk mogelijk presenteren, een product beschermen en een positieve impact maken op het milieu. Het is mogelijk met vouwkarton. Daarmee komt dit duurzame verpakkingsmateriaal volgens Vouwkarton Platform Nederland tegemoet aan de eisen van de markt. Merkeigenaren en retailers zoeken immers - mede onder druk van nieuwe wetgeving - naar serieuze alternatieven voor plastic.

Recyclebaar, veelzijdig, duurzaam

In 2025 moeten alle plastic verpakkingen en producten van recyclebaar plastic zijn. Dat werd besloten in het Plastic Pact, dat recent werd ondertekend door 70 bedrijven en milieuorganisaties. Het voornemen stuitte direct op forse kritiek, want 100% recyclebaar is niet hetzelfde als iets echt recyclen. Papier en karton tonen al decennialang aan hoe het moet, aangezien 87% van het ingezamelde papier en karton in Nederland daadwerkelijk wordt gerecycled. Behalve recyclebaar is vouwkarton veelzijdig, duurzaam en gemaakt van hernieuwbare bronnen. Door zijn flexibiliteit biedt het mogelijkheden voor creatieve vormgeving en daarmee een goede presentatie in het schap. Vouwkarton verhoogt logistieke efficiency, omdat het stapelbaar is en garandeert voedselveilige verpakkingsoplossingen, naar Europese richtlijnen, claimt het platform.

WOW-campagne

Vouwkarton Platform Nederland lanceert tijdens het tweedaagse evenement in Amersfoort de WOW-campagne en presenteert aldaar 10 redenen om te kiezen voor vouwkarton.

Meer informatie over de WOW-karton campagne is te vinden op de website van Vouwkarton Platform Nederland: www.vouwkarton.nl/WOW-karton.

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws