Vivienne Westwood ontwerpt duurzame drinkfles

Modeontwerpster Vivienne Westwood heeft een nieuwe collectie design flessen ontworpen voor Sigg. De lijn bestaat uit drie limited edition drinkflessen. Het Zwitserse merk Sigg maakt duurzame, aluminium drinkflessen die geschikt zijn voor water, sportdrank, koolzuurhoudende dranken en vruchtensappen, informeert het bedrijf.

Vivienne Westwood tekent voor herbruikbare drinkflessen, omdat dagelijks meer dan 100 miljoen PET-flessen worden weggegooid. 'Kunststof doet er 1.000 jaar over om afgebroken te worden. Daarmee vormt deze afvalberg een enorme belasting voor ons milieu', meent Sigg. Het Zwitserse bedrijf is van mening dat de herbruikbare drinkflessen van de firma wereldwijd een goed alternatief vormen voor kunststof flessen.

De drie ontworpen Sigg-flessen hebben elk een andere hartenkreet. Op de aluminiumkleurige drinkfles staat: "Act Fast, Slow Down; Stop Climate Change". De goudkleurige draagt de kreet: "Get a life, Art Lovers Unite". En de groene uitgave heeft de titel "Stop Climate Change". De flessen van Sigg zijn gemaakt uit één stuk aluminium. De binnenzijde is voorzien van een speciale coating waardoor de flessen niet alleen geschikt zijn voor water, maar ook voor zure frisdranken en isotone sportdranken, claimt de onderneming.

www.sigg.com

Reacties

Reactie toevoegen