Vetipak neemt Graham Sleeve-installatie in gebruik

Vetipak, naar eigen zeggen één van Europa's grootste co-pack bedrijven op het gebied van fast moving consumer goods, nam onlangs een sleever in gebruik van Graham Engineering, dat in Nederland wordt vertegenwoordigt door Opti-Pack.

Het eerste traject bestond uit een kleinschalig project waarbij de sleeves handmatig werden aangebracht en vervolgens middels een stoomtunnel werden gekrompen. Door het enorme assortiment dat Vetipak verpakt en de veelzijdigheid aan de te sleeven producten, koos Vetipak voor de Graham RF-sleever. De sleever is volgens Opti-Pack eenvoudig in gebruik, heeft snelle omsteltijden en heeft lage toolingkosten.

Naast de eerder aangeschafte stoomtunnel voor het krimpen van de sleeves, investeerde Vetipak onlangs ook in een heteluchttunnel. Vetipak kan naast ronde producten, ook allerlei vierkante of rechthoekige producten voorzien van een sleeve. De sleeve-installatie zal in eerste instantie met een capaciteit tussen de 40-60 producten per minuut draaien, de maximale machinecapaciteit bedraagt 250 p.p.m.

www.optipack.nl

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen