Verslag EP over kunststof strategie

Het verslag van het Europees Parlement over de Europese Strategie voor Kunststoffen die onlangs zijn aangenomen door de plenaire vergadering wijst op de toenemende acceptatie en goedkeuring van de waarde proposities van bioplastics. 

Rapporteur Mark Demesmaeker wijst op de potentiële rol van bio-based en biologisch afbreekbare kunststoffen in het tot stand brengen van een sterke circulaire bio-economie in de Europese Unie.

‘Wij zijn blij met het accent op het potentieel van bio-based kunststoffen voor grondstof differentiatie in kunststof productie, alsmede de erkenning van de transformatieve rol van innovatieve bio-based kunststoffen in de markt’, verklaart  Hasso von Progrell, managing director European Bioplastics (EUBP). ‘Even belangrijk voor ons is de uitdrukkelijke oproep van het Parlement voor het definiëren van duidelijke criteria voor het gebruik van biologisch afbreekbare en composteerbare kunststoffen. Met betrekking tot toepassingen van voedingsmiddelen-verpakkingen, zal dit organische recycling stimuleren en dus bijdragen aan het realiseren van een circulaire economie in Europa. In dit verband is het ook zeer bemoedigend dat het Parlement een duidelijk standpunt tegen oxo-afbreekbare kunststoffen inneemt’, vervolgt Von Pogrell.

Het volledige artikel is te lezen op: www.european-bioplastics.org/bioplastic-materials-value-propositions-well-reflected-in-european-parliaments-report-on-plastics-strategy/

Reacties

Reactie toevoegen