Verpakkingslijm met meer dan 50% biobased grondstofgehalte

Verpakkingslijm met meer dan 50% biobased grondstofgehalte

Lijmfabrikant Jowat, uit het Duitse Detmold, levert biobased verpakkingslijmen waarmee bedrijven het gebruik van fossiele grondstoffen kunnen verminderen. De productlijn Jowatherm Grow is nu uitgebreid met een moderne hotmelt verpakkingslijm die voor het eerst een biobased grondstofgehalte heeft van meer dan 50%.

Breed hechtingsbereik

Volgens de fabrikant heeft de lijm een ​​breed hechtingsbereik, zodat het bijvoorbeeld ook gebruikt kan worden om gecoate materiaaloppervlakken veilig te verlijmen. Door de flexibiliteit bij lage temperaturen is het ook geschikt voor gebruik in diepvriestoepassingen.Harsen gewonnen uit bijproducten

Volgens de fabrikant worden in de hoofdfabriek in Detmold alleen harsen gebruikt die worden gewonnen uit bijproducten van de papierproductie. De dennen die hiervoor worden gebruikt, komen uit gecontroleerde en duurzame bosbouw.

Over Jowat

Jowat is een full-service leverancier met ruim 1.200 medewerkers en een jaarlijks productievolume van meer dan 90.000 ton lijmen. Het bedrijf heeft wereldwijd zes eigen productielocaties en 23 dochterondernemingen. In Nederland heeft het een vestiging in Fleringen.

Gerelateerd nieuws

Natlijmen zonder schoonmaken
dinsdag 20 april 2021
Innovatieve lijmconcepten van tarwezetmeel afkomstig van Crespel & Deiters Group
woensdag 10 februari 2021
vrijdag 6 september 2019