Verpakking Verstegen wint Red Dot Award

De verpakking voor de nieuwe kruidenstrooiers van Verstegen Spices & Sauces, ontwikkeld door FLEX/the innovationlab, won onlangs een Red Dot Design Award. Deze internationale designprijs behoort tot de grootste designcompetities ter wereld. De FLEX-ontwerpers hebben tijdens dit project samengewerkt met Millford Brand-id en Global Grinders uit Zuid-Afrika.

Voor Verstegen Spices & Sauces ontwikkelden de Delftse ontwerpers al eerder diverse verpakkingen, dit keer was de opdracht vanuit Verstegen om een kruidenverpakking te ontwikkelen met decoratieve waarde, zowel voor thuisgebruik als in restaurants. De verpakking moest zowel een strooi- als een maalmechanisme hebben. Het resultaat is een glazen potje met een karakteristieke vormgeving.

De roodbruine maaldop heeft twee standen: één voor een grove en één voor een fijne maling. De kleur van de dop komt terug in het label, dat steeds de eerste letter toont van het kruid dat in het potje zit. Het uiterlijk van deze letter komt zowel in kleur als in getoonde structuur overeen met de inhoud en heeft geleid tot de naam ‘alfabetkruiden’. Bovenop de dop staat de naam van het kruid nog eens voluit geschreven, zodat de potjes ook in een lade gemakkelijk herkend kunnen worden. De glazen kruidenstrooiers zijn als winnaar uitgeroepen in de categorie product design uit de meer dan 6.000 inzendingen uit 42 landen.

Naast FLEX/the innovationlab, verantwoordelijk voor het ontwerp van het potje en de dop, en Millford Brand-id uit Leiden, die de branding hebben verzorgd, zijn de technische detaillering en productie afkomstig van Global Grinders uit Zuid-Afrika. Zij hebben het maalmechanisme van de dop ontwikkeld en dit voorzien van een gepatenteerd tamper evident systeem.

www.verstegen.nl

Reacties

Reactie toevoegen