Verbeterde magneet lost lekkageprobleem op

Goudsmit Magnetic Systems in Waalre heeft onlangs in samenwerking met Friesland Campina Domo een verbeterde versie van de roterende clean-flow magneet ontwikkeld.

De magneet verwijdert zeer fijne metaaldeeltjes uit whey poeder en is door zijn vernieuwde dynamische afdichting ook bij een overdruk van maximaal 0,4 bar stofdicht. Tijdens het vullen van de bigbags kan de druk in de vulleiding oplopen. De overdruk die daarbij bij de oude situatie ontstond gaf lekkage. Samen met Friesland Campina Domo heeft de magneetproducent dit opgelost en een aantal praktische verbeteringen gemaakt die deze vernieuwde uitvoering multi-inzetbaar maken, aldus de uitleg van Goudsmit Magnetic Systems.

Niet alleen de afdichting is verbeterd, ook de magneetwaarde is verhoogd (Br-waarde 13.200 Gauss) en behouden de magneten ook bij hogere temperaturen hun kracht. De magneetstaven zijn voorzien van een Lunac coating om aanhechting van het product te voorkomen. Naast toepassing in de food en infant food industrie, is deze magneet ook inzetbaar voor andere producten als cacaopoeders of gelijksoortige producten in de voedingsmiddelenindustrie, claimt het bedrijf.

www.goudsmit-magnetics.nl

Reacties

Reactie toevoegen