Van stazak naar flexibele fles

De vormgeving van de stazak, bedacht door de gebroeders Doyen in Frankrijk, wordt gemaakt uit twee vlakke films die langs de zijkanten op elkaar worden geseald met een "W" gevouwen folie langs de onderkant. Een nieuwe ontwikkeling van de Taiwanese ingenieur Wayne Chang is een variant hierop: hij last niet één, maar twee "W's" in de foliebuis (een onderkant, een boven met een ingelaste uitschenkdop).

Het resultaat een flexibele fles die stabiel staat en niet omklapt wanneer de stazak halfleeg is, zoals de meeste taps toelopende stazakken met uitschenktuit doen. Dit ontwerp, genaamd de S-Pouch, heeft meer voordelen omdat het, volgens de ontwerper, tot 90-97% kan worden gevuld of met andere woorden dezelfde inhoud kan volstaan met een 20% kleinere S-Pouch, wat weer resulteert in 15-20% vermindering van materiaalverbruik in vergelijking met de standaard stazak.

De S-Pouch kan worden gemaakt van elke filmmateriaal terwijl de uitschenkdop is vervaardigd van PE. Met de positionering van de schenktuit in het ingelegde bovenstuk kan een diameter van 15mm tot 40mm worden gebruikt. De S-Pouch wordt gevuld door de uitschenkdop.
www.s-pouch.com

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen