Van Gansewinkel opent nieuwe vestiging in Turnhout

Van Gansewinkel investeerde 6 miljoen euro in de bouw van een nieuwe vestiging aan de Veedijk in Turnhout. De vestiging werd woensdag 22 april in België door Kris Peeters, vice-eerste minister en minister van Werk, Economie en Consumenten, geopend.

De nieuwbouw aan de Veedijk beslaat een oppervlakte van 2.5 hectare waarop een grote sorteerhal, een aantal sorteerbunkers en een kantoorgebouw zijn gebouwd en biedt werkgelegenheid aan zo’n vijftig medewerkers, aldus Van Gansewinkel.

De opening van de nieuwe locatie in Turnhout maakt voor Van Gansewinkel onderdeel uit van een breder, op de toekomst gericht investeringsprogramma. ‘Zo hebben we eind 2013 een nieuwe locatie in Houthalen geopend, willen we op de korte termijn - voor het terugwinnen van nog meer grondstoffen - ook nieuwe sorteerlijnen installeren op onze locatie in Châtelet en breiden we de sorteerlijn in Puurs na de zomer uit met de allernieuwste scheidingstechnologie’, licht Raf Lambrix, regiodirecteur Van Gansewinkel Oost-België, toe. ‘Daarnaast investeren we ook in Nederland waar we eind vorig jaar in Waalwijk onze nieuwe Coolrec PHB fabriek hebben geopend en inmiddels zijn we gestart met de totale ombouw van het productieproces bij onze glasrecycler Maltha in Heijningen. Ook gaan we onze wagenpark verder moderniseren. Daar zijn we vorig jaar al mee begonnen en voor 2015 komen hier nog eens ruim zestig nieuwe trucks bij.’

Van Gansewinkel geeft zo naar eigen zeggen invulling aan haar ambitie om steeds meer afval een tweede leven te geven en haar credo: “Afval Bestaat Niet”.

www.vangansewinkel.com

Reacties

Reactie toevoegen