Van der Windt presenteert Mylar Cook

Van der Windt Verpakking heeft onlangs een nieuwe folie van DuPont met de naam Mylar Cook gepresenteerd. Deze folie is speciaal ontwikkeld voor het bereiden van voedingsmiddelen in oven en magnetron. De verpakkingsleverancier uit Honselersdijk beheert exclusief het agentschap in de Benelux voor Dupont en ontwikkelt naar eigen zeggen ook samen met de fabrikant nieuwe verpakkingsconcepten.

Voedingsmiddelen voorzien van Mylar Cook laten zich met verpakking en al uitstekend bereiden in oven en magnetron. Door deze folie ontstaat als het ware een “mini-oven binnen de oven”. Het gerecht kan niet spetteren en de oven blijft schoon. Bijkomend voordeel is energiebesparing: het proces wordt tot 30% versneld. De verpakking leent zich daardoor met name voor de bereiding van vlees, kip en vis die vanuit de diepvries in de oven of in de magnetron moeten worden bereid, informeert Van der Windt.

De Mylar Cook is verkrijgbaar in een aantal peel-sterktes, met een verschillende resistentie tegen hitte of kou en in uitvoeringen die condensvorming tegengaan. Ook kan de folie worden voorzien van een barrière om de houdbaarheid van voedingsmiddelen verder te verlengen. De glasheldere folie heeft verder een goede doorsteekweerstand, zodat producten met scherpe randen zoals botten zonder problemen kunnen worden verpakt, claimt het verpakkingsbedrijf.

Mylar Cook is te verwerken op een traditionele dieptrekmachine. John van Winden, sales manager food packaging bij Van der Windt Verpakking, zegt: ‘Door deze folie kan een fabrikant er nu eerder voor kiezen een marinade toe te voegen aan het product. Daardoor is het heel aantrekkelijk om een standaard product te upgraden naar een product met een meer luxe uitstraling en bijbehorende prijsstelling.’

www.mylarcook.com

www.vanderwindt.com

Van der Windt presents Mylar Cook

Recently the Dutch company Van der Windt Verpakking has released a new film of DuPont, named Mylar Cook. This foil has been especially developed for the preparation of food in an oven and microwave. The packaging supplier from Honselersdijk, The Netherlands, is the exclusive agent for DuPont in the Benelux and also developes new packaging concepts together with the manufacturer.

Food provided with Mylar Cook can be prepared in the oven and microwave. This foil creates a sort of “mini-oven inside the oven”. The course can not splash and the oven stays clean. Additional advantage is energy savings: the process accelerates up to 30%. The packaging thereby lends itself particularly for the preparation of meat, chicken and fish from the freezer straight into the oven or microwave, informs Van der Windt Verpakking.

The Mylar Cook is available in a number of peel strengths, with a different resistance to heat or cold and in performances that go against condensation. The foil can also be provided with a barrier to further prolong the shelf life of foods. The crystal clear foil has also got a good cut-through-resistance, so that products with sharp edges such as bones can be packed without problems, the packaging company claims.

Mylar Cook can be processed on a traditional thermoform machine. John van Winden, sales manager food packaging at Van der Windt Verpakking, says: ‘By this foil the manuafcturer can for instance decide to add a marinade to the product. Through that it is very attractive to upgrade a standard product to a product with a more luxurious appearance and matching pricing.’

www.mylarcook.com

www.vanderwindt.com

 

Reacties

Reactie toevoegen