UPM introduceert duurzame verpakkingsoplossing

UPM introduceert duurzame verpakkingsoplossing

UPM Specialty Papers versterkt haar assortiment duurzaam en recyclebaar verpakkingspapier. De onderneming introduceert nu het UPM Asendo Pro, een barrièrepapier op basis van vezels.

Wilt u geen verpakkingsnieuws meer missen? Klik hier voor een abonnement op VerpakkingsManagement

Asendo Pro is een dubbelzijdig gecoat recyclebaar papier geproduceerd van mono-materiaal. Naast vet- en vochtbestendigheid houden de minerale oliebarrière-eigenschappen producten volgens de Finse papierproducent ook veilig.


UPM Specialty Papers lanceert een nieuwe duurzame verpakkingsoplossing ter vervanging van conventionele kunststof verpakkingen
UPM Specialty Papers lanceert een nieuwe duurzame verpakkingsoplossing ter vervanging van conventionele kunststof verpakkingen.

‘We leveren duurzame producten ter vervanging van conventionele plastic verpakkingen. Asendo Pro is een kosteneffectief, duurzaam en veilig te gebruiken recyclebaar barrièrepapier dat bedrijven helpt hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en voldoet aan de wettelijke eisen’, stelt Tommi Heinonen, Head of Sales EMEA, UPM Specialty Papers.

Samenwerkingsproces UPM

Het nieuwe verpakkingspapier is het resultaat van een markt- en end-use-gedreven holistisch proces. Het bedrijf heeft samengewerkt met een aantal stakeholders om de prestaties en verschillende kwaliteiten van het product te testen. Tijdens de ontwikkelingsperiode van het barrièrepapier werkte de papierproducent nauw samen met converters, fabrikanten van verpakkingslijnen en merkeigenaren om de kenmerken van het product te testen en input en feedback te ontvangen. Het samenwerkingsproces omvatte ook optimalisatie van de afdrukprestaties van het product.


UPM Specialty Papers: ‘Asendo Pro is een dubbelzijdig gecoat recyclebaar papier geproduceerd van mono-materiaal.’
UPM Specialty Papers: ‘Asendo Pro is een dubbelzijdig gecoat recyclebaar papier geproduceerd van mono-materiaal.’

‘Samenwerking staat centraal bij ons bedrijf en is ook een belangrijk element geweest tijdens dit proces. De feedback die we kregen van onze coöperatieve partners bij de ontwikkeling van dit nieuwe barrièredocument was uiterst waardevol. UPM Asendo Pro is speciaal gemaakt samen met onze partners en klanten. Door goed te luisteren naar hun wensen en te streven naar hun behoeften – zowel functioneel als visueel – brengen we toegevoegde waarde in de gehele waardeketen’, zegt Janne Varvemaa, directeur producten en technologie bij UPM Specialty Papers.