Unilever neemt herwonnen plastic af bij Sabic

Unilever neemt herwonnen plastic af bij Sabic

Chemieconcern SABIC  gaat gecertificeerde circulaire polymeren leveren aan Unilever, Vinventions en de Walki Group. Deze gecertificeerde circulaire polymeren worden door SABIC in Nederland, op het Chemelot terrein in Geleen, geproduceerd uit een grondstof gemaakt van gerecycled plastic afval, ontwikkeld door PLASTIC ENERGY.

De gecertificeerde circulaire polymeren worden geproduceerd op basis van een grondstof die bekend staat als TACOIL - een gepatenteerd product van het Britse Plastic Energy. TACOIL ontstaat uit de recycling van gemengd, laagwaardig plastic afval.  De gecertificeerde circulaire polymeren worden vervolgens aan de genoemde klanten geleverd, die deze polymeren inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe, hoogwaardige en veilige verpakkingen voor hun producten.

Het betreft een introductiefase die een belangrijke stap vormt richting de bouw van de eerste commerciële fabriek voor de productie en verwerking van de grondstof in Nederland (op Chemelot). De bouw van deze fabriek is recentelijk door SABIC en Plastic Energy aangekondigd. 

www.chemelot.nl

 

Artikel delen