Ultrapaks presentatie op Empack Brussel

Ultrapaks presentatie op Empack Brussel

Op de Empack in Brussel, 21 en 22 september, demonstreert Ultrapak op stand 9.B01 een automatische MAP-verpakkingslijn voor het ontnesten en verpakken van schalen op de Sealpac A6 traysealmachine, aldus de leverancier van onder andere verpakkingsmachines.

De Sealpac A-serie is een flexibele traysealmachine die verschillende verpakkingen met een hoge output kan verwerken. Op de traysealmachines zijn diverse verpakkingsconcepten te produceren waaronder, Seal only, MAP (vacuüm/gas), Skin xplus,  Tenderpac, Mirabella en Easylid. Ook het verwerken van sealbare laminaat- en mono materialen, karton en aluminium behoort tot de mogelijkheden.

Sealpac PRO serie dieptrekmachine

Met de introductie van de nieuwe instapmodellen type PRO-serie breidt Sealpac haar programma dieptrekmachines uit. Deze machines kunnen zowel flexibele als hard folie verpakken en zijn daarmee naar eigen zeggen geschikt voor de food- en non-food industrie.

Controle- en inspectiesystemen

De VT-serie van Viewtech is een end of line inspectiesysteem voor lekdetectie door middel van geluid, sealrand inspectie met hightech camera’s. Daarnaast is er automatische controle van label, datum, product, barcode, QR-code etc. Ultrapak toont eveneens de nieuwste metaaldetectie- en X-Ray-systemen voor automatische controle van ongewenste deeltjes in een verpakking. Pulsotronic levert de compacte CW3 met automatisch uitwerpsysteem met betrekking tot de combinatie van metaaldetectie en checkweger.

Innovatieve verpakkingen

Ook innovatieve verpakkingen zoals onder andere Easylid en Tenderpac worden op de beurs in de spotlights gezet. Easylid is winnaar van de International Foodtec Award. De topseal verpakking is bekroond voor het innovatieve seal- en dekselsysteem in één oplossing. Tenderpac is een speciale vacuüm/skinverpakking waarbij het meeverpakken van het Tenderpac vacuümreservoir ervoor zorgt dat vocht en resterende gassen worden afgevoerd. Door het opvangen hiervan rijpt een product verder in de verpakking en neemt de houdbaarheid tot 40 dagen toe, claimt het bedrijf.

www.ultrapak.nl

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws