Uiltje helpt horeca met Survival Kit

Uiltje helpt horeca met Survival Kit

Ook bij Uiltje Brewing Company in Haarlem komt de crisis hard aan. De Uiltje Bar is gesloten, de brouwerij kan niet meer leveren aan de horecaklanten en de export zit volledig op slot. ‘Daarom hebben we creatief moeten handelen’, zegt Daaf van den Bogaard van Uiltje Brewing Company. ‘We hebben een drive trough opgezet, een sponsor-shirt bedacht met een bier survival kit helpen de horeca.’ De doos is ontworpen door huiscartoonist Gerben Valkema en Drukbedrijf.nl levert de doos.

Toen net bekend was dat de horeca op slot ging, kwamen de creatievelingen van Het Uiltje samen om eens flink te gaan brainstormen. ‘Hier kwamen twee punten uit. Aan de ene kant doen we nu nóg meer met de webshop dan eerst. Veel lopende acties en het flink inzetten op de online marketing heeft ervoor gezorgd dat de webshop als een tierelier draait! Waar normaal op een doorsnee maandag 15 pakketten worden verstuurd met bestellingen, waren dit er deze maandag meer dan 200. We gaan er alles aan doen om dit zo te houden, want het is hard nodig.’

Drive through

‘Daarnaast hebben we een Drive-Through opgezet. Iedere vrijdag staat het verkoop, administratie, export, en marketing personeel wat normaal op de weg of in het kantoor zit, aan de Bingerweg, naast de brouwerij om de Drive-Through te bestieren. Honderden klanten zijn al langs gereden om een of meerdere dozen heerlijk  bier op te halen. Veel lachende gezichten verlaten met een goed gevulde achterbak de Drive-Through.’

Steun voor horeca

De brouwers zijn niet alleen voor zichzelf in actie gekomen. Van den Bogaard: ‘Ook willen we graag onze goede vrienden van de horeca een steuntje in de rug bieden in deze zware tijd. Dat doen we met twee acties! De eerste actie die we bedacht hebben is in de vorm van een sponsorshirt, wat de naam #SupportLocal, Haarlemse Horeca Held: SUPERHERO! draagt.
De tweede actie is redelijk vergelijkbaar, maar deze actie draait om  bier! ‘Voor de mensen die de horeca in Nederland willen steunen, maar zelf in de quarantainetijd ook graag een biertje drinken, hebben we de #SupportLocal Survival Kit in het leven geroepen. Een Survival Kit is onze standaard geschenkverpakking, gevuld met 6 corebieren. Deze #SupportLocal Survival Kit bieden we aan voor €22,50, waarvan €10,- aan een horecazaak gedoneerd wordt. En het mooiste is nog, de klant bepaalt naar welke zaak dit gaat! Dus nu kan je vanuit je huis, door bier te drinken, je stamcafé helpen! Deze actie is uitgerold voor heel Nederland. Van Groningen tot Maastricht. Op deze projecten focussen we nu om zelf het hoofd te bieden aan deze crisis, en daarnaast de horeca een handje te helpen’, vertelt een enthousiaste Van den Bogaard.

www.uiltjecraftbeer.com   / www.drukbedrijf.nl

Artikel delen