Tweede Lean & Green Star Moonen

Moonen Packaging is sinds vorige week in het bezit van de tweede Lean & Green Star.

Volgens een toelichting van Moonen is deze tweede ster de hoogst haalbare award voor koplopers in duurzame logistiek. Deze tweede Star werd voor de eerste keer uitgereikt. In totaal ontvingen dertien bedrijven in Nederland deze onderscheiding voor duurzaam ketenmanagement. Zij ontvingen hun tweede Star op 15 mei jl. uit handen van Nico Anten, managing director van Connekt. 

Moonen verkreeg de eerste Lean & Green Star in 2012 voor verregaande CO2-reductie in de eigen organisatie. Deze tweede Star is de beloning voor het reduceren van CO2-uitstoot in de bedrijfsketen.
CEO Gé Moonen in een toelichting: 'De eerste Star kregen we voor de aanzienlijke reductie van CO2-uitstoot in onze eigen organisatie. Voor deze tweede Star zijn we actief de keten ingegaan en hebben we samen met toeleveranciers en klanten nóg meer CO2-reductie bereikt. We hebben door onze deelname aan de eerste en tweede Star 63,8% minder CO2-uitstoot gerealiseerd. Dat is drie keer de norm van het programma.'

IJkpunt
Het behalen van de tweede Star betekent een nieuw ijkpunt voor Moonen. 'Het is een nulmeting voor onze verdere CO2-besparingen', vindt Moonen. 'Er is nog geen derde Star, dus voorlopig is het hoogst haalbare niveau bereikt. Dat zie ik als een uitdaging, om samen met andere koplopers op gebied van duurzame logistiek dit programma van Connekt een vervolg te geven.'

www.moonenpackaging.com

Op de foto CEO Gé Moonen (links) en COO Leon Simons.

Second Lean & Green Star Moonen

Moonen Packaging has been rewarded with the second Lean & Green Star, according to Moonen the highest distinction for sustainable logistics. There are only 13 companies in the Netherlands which got this second Green Star, which is a reward for reducing the C02 footprint in the full company chain.

Reacties

Reactie toevoegen