Tray uit ultralicht golfpapier

Tijdens de Bakkerijdagen in Amsterdam introduceren PilloPak en Schut Systems gezamenlijk een verpakkingsconcept voor de voedingsmiddelenindustrie. Het concept bestaat uit een plano tray, geproduceerd uit ultralicht golfpapier, die m.b.v. een speciale Sprinter trayopzetmachine wordt verwerkt tot een kant en klare baktray of tot een tray voor het verpakken van koekjes, chocolade, hartige zoutjes, snacks e.d.

Het concept kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren ten opzichte van kunststof, aluminium of kartonnen verpakkingen, aldus de ondernemingen. Het opzetten van de tray gebeurt niet door middel van lijm, maar op basis van een "locking systeem".

Het materiaal van de tray geeft ondanks het geringe gewicht toch een optimale traystabiliteit, volgens Pilopak. Het materiaal kan op verschillende manieren samengesteld worden. Zo kan aan de specifieke beschermingseisen zoals vet- of vochtwerendheid tegemoet worden gekomen. De tray kan plat worden gestapeld, wat logistieke kosten bespaard. Tevens kan de verpakkingenbelasting op de ultralichte tray tot 80% lager zijn dan op kunststof.

De trayopzetmachine is in enkel- en dubbelkops uitvoering leverbaar, in verschillende snelheden variërend van 20 trays  tot 120 trays per minuut. De trayopzetmachine wordt zowel op koop als op huurbasis geleverd.
PilloPak en Schut Systems hebben een gezamenlijke stand tijdens de Bakkerijdagen in Hal 8, stand 301.

http://www.pillopak.nl/, www.schutsystems.com

Reacties

Reactie toevoegen