TOP ontwikkelt nieuwe standaard voor transportbanden

TOP heeft een nieuwe standaard ontwikkeld voor hygiënische transportbanden voor levensmiddelenproductiebedrijven. De banden zijn zo ontworpen dat alle kritieke plaatsen gemakkelijk schoon te houden zijn, waardoor verontreiniging kan worden voorkomen, aldus het bedrijf in Wageningen.

Omdat goed reinigbare transportbanden volgens TOP vrijwel niet te krijgen zijn, heeft de food-innovatie dienstverlener het initiatief genomen om de transportband opnieuw te ontwerpen volgens de laatste richtlijnen voor hygiënisch design. Reinigbaarheid was de drijfveer in het ontwerp. De afdichtingen, randjes en lasnaden zijn van een opmerkelijke kwaliteit, zodat er geen oneffenheden zijn die voor ophopingen kunnen zorgen en dus voor bacteriegroei. Ook zijn onnodige overkappingen achterwege gelaten. Overkappingen worden vaak toegepast om vervuiling tegen te gaan, terwijl het vuil zich juist ophoopt achter de overkapping, waar het moeilijk te reinigen is, licht TOP toe.

De hygiënische transportbanden zijn vooral bedoeld voor transport van onverpakte, bederfelijke producten met een hoge wateractiviteit, zoals groente, fruit, vlees, vis, brood en kaas.

www.top-bv.nl

Reacties

Reactie toevoegen