Tiptrack

Tiptrack: opleidingshulp karton en flexibles

De eerste negen kartonnage- en verpakkingsbedrijven zijn op 2 juli gestart met Tiptrack, een interactieve app waarmee werknemers de regie op hun eigen ontwikkeling en inzetbaarheid kunnen pakken. Vanaf 1 september 2020 is Tiptrack en het daarbij behorende individuele budget beschikbaar voor alle 4.000 werknemers in de sector.

De Kartonnage- en Flexibele Verpakkingensector is één van de eerste industriële sectoren die de app beschikbaar stelt aan alle werknemers. Met Tiptrack kun je met een paar klikken een cursus of coach regelen.
Ook zijn er testen beschikbaar om werknemers te ondersteunen bij het maken van keuzes en kunnen werknemers aan de slag met tips en tools. 

Spannend

Voor het fonds FCB Kartonnage- en Flexibele Verpakkingenbedrijf is het spannend hoe werkgevers en werknemers in de sector reageren op Tiptrack. Gaan zij de kansen pakken die er zijn? Alhoewel duurzame inzetbaarheid al jaren hoog op de agenda staat, zal volgens het fonds een grote activeringscampagne nodig zijn om grote groepen werknemers in beweging te brengen. Werkgevers, HR, leidinggevenden en de OR spelen daarin een belangrijke stimulerende en faciliterende rol. 
Ook voor FNV is het introduceren van het individuele budget en de app een belangrijke stap. Monique Daamen was als cao-onderhandelaar vanaf het begin betrokken.
“Een eigen budget, een zeer gevarieerd aanbod, voor en door jonge en oudere werknemers. Zonder tussenkomst van de werkgever je budget besteden aan scholing of training waar jij zelf voor kiest. Dat is de reden waarom de vakbonden hebben gekozen voor dit systeem. Nu nog zorgen dat iedereen zijn eigen budget ook gaat gebruiken!”

Individueel budget

Alle werknemers die vallen onder de CAO Kartonnage- en Flexibele Verpakkingenbedrijf, ontvangen een individueel duurzaam inzetbaarheidsbudget, dat zij kunnen besteden in de webwinkel van Tiptrack. In de webwinkel staan honderden producten die werknemers kunnen inzetten om hun inzetbaarheid te vergroten. Met het individuele budget kunnen zij een boost geven aan hun vitaliteit en vakmanschap, of het werkplezier vergroten.

'Motivatie groter'

Op 1juli hebben de eerste medewerkers de boardingpass in ontvangst genomen. Een van hen is Fahd Elmahi van Jong Stempher. “Het is essentieel voor zowel medewerkers, als Stempher dat de kennis op peil blijft. Om goed te blijven functioneren, is een cursus noodzakelijk. Door mezelf te ontwikkelen, breng ik weer nieuwe kennis in het bedrijf. Daardoor kunnen we goed resultaat boeken. Door nieuwe kennis wordt mijn motivatie groter en ben ik praktischer. Samen maken we succes,” aldus Fahd Elmahi van Jong Stempher.

Ook Willy Rozenkamp, voorzitter van de OR van Stempher, is blij met de komst van Tiptrack. “Iedereen kan zich nu op zijn eigen manier en op zijn eigen niveau scholen! Fantastisch toch? Werken aan je toekomst zonder dat iemand anders dit voor je beslist. Ik hoop dat alle werknemers deze kans niet laten lopen. Ook al hoef je misschien niet meer zolang, net als ik, er staat vast wel iets in de app waar je wat mee kunt. Voor de jongere medewerkers zou ik zeggen: met leren vergroot je je kansen om door te groeien in je bedrijf of misschien ergens anders. Belangrijk is dat je plezier blijft houden in je werk.”

Vanaf 1 september 2020 kunnen alle werknemers, vallend onder de CAO Kartonnage- en Flexibele Verpakkingenbedrijf, gebruik maken van Tiptrack.

 

Tiptrack
 

Reacties

Reactie toevoegen