Tetrapak en Braskem tekenen ‘groene’ overeenkomst

Tetra Pak bereikte onlangs overeenstemming met een groot Braziliaanse petrochemisch bedrijf, Braskem SA, om beperkte volumes HDPE aan te kopen, die volledig van hernieuwbaar basismateriaal afstammen. De overeenkomst vertegenwoordigt de eerste stap richting het gebruik van groene polyethyleen in de kartonnen verpakkingsindustrie, aldus de onderneming. 

Braskem verwacht dat 's werelds eerste commerciële "groene" polyethyleenfabriek, gevestigd in het Zuiden van Brazilië, eind volgend jaar de deuren zal openen en de eerste leveringen aan Tetra Pak begin 2011 zullen plaatsvinden. In de nieuwe fabriek zal ethanol dat van suikerriet afstamt worden gebruikt om ethyleen te produceren, dat vervolgens wordt omgezet in polyethyleen. De bedoeling is dat het proces resulteert in een overall reductie van de gasemissie, in vergelijking met de normale gasemissie bij een traditioneel productieproces van polyethyleen.

Braskem zal Tetra Pak vanaf 2011 per jaar 5 kiloton met groene HDPE leveren, voor de productie van kunststof sluitingen van verpakkingen. Dit volume vertegenwoordigt iets meer dan 5% van de totale HDPE-vraag van het bedrijf. Tetra Pak is ook partner van het WWF Climate Savers Programma en is naar eigen zeggen hard bezig om haar Co2-emmissie met 10% te laten dalen tussen 2005 en 2010.

www.braskem.com, www.tetrapak.com

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen