Tata Steel Protact lamineerlijn operationeel

De nieuwe Protact lamineerlijn van Tata Steel in IJmuiden is operationeel. De lamineerlijn is de grootste van zijn soort ter wereld en is van belang om aan de groeiende vraag naar Protact te voldoen.

In de installatie wordt de speciale filmcoating door middel van hitte op het staal aangebracht voor de productie van het eindproduct Protact. Het betreft blik met een dunne, flexibele polymeerlaag aan weerszijden die het staal beschermt tegen roestvorming en resistent is tegen vulgoederen. De nieuwe installatie, Lamination Line 11, werd gebouwd na de opening van de filmproductielijn, Film Line 12, in 2017.  De twee  installaties kunnen meer dan 180.000 ton Protact  produceren.

Breed
‘De nieuwe voorziening in IJmuiden kan verpakkingsstaal met een breedte tot 1220 mm lamineren, wat betekent dat dit momenteel de breedste lijn ter wereld is. Daardoor kunnen we niet alleen de capaciteit, maar ook de efficiëntie verbeteren, aldus Steven Dijkstra, ‘head of Marketing, Packaging, Distribution and Integrated Businesses. 

Voedingsmiddelen
Het Protact verpakkingsstaal dat in IJmuiden wordt geproduceerd, is bedoeld voor de productie van  blikken voor voedingsmiddelen bestaande uit twee of drie componenten. Steven: “Dankzij Protact worden de productieprocessen voor blik gestroomlijnd, omdat er geen vloeibare coating- en thermische uithardingsprocessen meer nodig zijn. Bovendien wordt hierdoor het water- en energieverbruik gereduceerd.'
De gehele Protact productie-installaties in IJmuiden zijn bovendien ontworpen conform hoge hygiënische normen om verontreiniging van levensmiddelen te voorkomen.

Verpakkingsgids
|Tata Steel heeft onlangs ook de nieuwe Protact Style Guide uitgegeven met  een reeks conceptuele nieuwe stijl voedselblikken voor verschillende toepassingen van Protact , van groente tot luxeartikelen.

www.tatasteeleurope.com

 

 

Reacties

Reactie toevoegen