Studenten werken aan protoype Boix-machine

Studenten werken aan protoype Boix-machine

In het kader van de transitie van een circulaire economie, met inbegrip van de nieuwe EU Plastics Strategy, heeft een klant Boix Europe verzocht mee te denken in een (her)ontwerp van een plastic besparende en recyclebare verpakking voor verse levensmiddelen.

Onder toezicht van Edwin Gerritsen, service manager bij Boix Europe, hebben Gianny en Lars, twee studenten Werktuigbouwkunde, vier maanden lang gewerkt aan het realiseren van een aanpassing aan een Boix dozenopzetmachine voor het leak-proof vouwen. Dit betekent dat de uit één geheel bestaande plano voortaan aan de buitenzijde wordt gevouwen.  Hiervoor hebben de studenten een aantal technische wijzigingen doorgevoerd op een standaard Boix MCT-1/V dozenopzetmachine. Door het plaatsen van een extra lijmkop, kan er nu een meat pad worden verlijmd op de binnenzijde van het schaaltje. McAirlaid’s Vliesstoffe stelde voor de test meat pads beschikbaar.

Meat pad feeder

In Nodema, actief op het gebied van folievepakkingsmachines, etiketteermachines en feedersystemen, vonden de studenten de geschikte partner voor een feedersysteem dat verschillende afmetingen meat pads kan aanvoeren.

Prototype

Edwin Gerritsen: ‘Gianny en Lars hebben hard gewerkt aan een prototype waar we echt mee verder kunnen.’

www.boixeurope.com

www.nodema.nl

Artikel delen