Storopack Benelux vereenvoudigt bedrijfsstructuur

Op 1 januari 2010 brengt Storopack alle operationele bedrijfsprocessen voor België, Luxemburg en Nederland samen in één onderneming, namelijk Storopack Benelux met het hoofdkantoor in Machelen. Behalve de naam verandert er volgens de onderneming niets voor de klanten, markt- en zakenpartners.

Ondanks de fusie van de bedrijven blijven de verkoopstrategie en het prestatiespectrum op de verschillende landen toegespitst. Deze administratieve verandering is de laatste fase in de herstructurering en consolidering van de Benelux-activiteiten van Storopack, die in 2005 van ging. Dankzij de vereenvoudigde bedrijfsstructuur worden de administratieve kosten verlaagd, het vrijgekomen geld kan worden gebruikt voor de klantenservice en voor de werving van nieuwe klanten.

In Nederland verkoopt het bedrijf haar belangrijkste producten, namelijk de productgroepen Airplus, Paperplus, Foamplus en de Loose- Fillproducten, indirect via groothandelaars in de verpakkingssector. Het bedrijf biedt behalve de eigen kernproducten met behulp van een verpakkingscataloog en regionale verpakkingsadviseurs een compleet gamma van beschermende en transportverpakkingen aan.

Dankzij de nieuwe structuur zullen vanaf 2010 alle operationele en administratieve afdelingen van Storopack in de Benelux zich onder één dak bevinden, zowel het Packaging Lab en de showroom, de technische klantendienst, de opslag en de logistiek als de inkoop, als de directie en de financiële afdeling. De fusie is dus op de eerste plaats de laatste administratieve stap in de strategische organisatie en consolidering, maar tegelijkertijd kondigt Daniel Wachter aan dat het niet bij deze doelstelling zal blijven. 'We starten voortdurend met nieuwe projecten, steeds om onze eigen organisatie en de marktactiviteiten die samen met onze handelspartners gerealiseerd worden, beter af te stemmen op de behoeften van onze klanten, om zo samen verder te groeien op de huidige Benelux-markt.'

 www.storopack.com

Reacties

Reactie toevoegen