The Stillery stopt handgel voor consument

The Stillery stopt handgel voor consument

UPDATE 3 april: De Stillery heeft haar webshop voor handgel moeten sluiten op last van de overheid. 'Voor de verkoop van handgel aan de consument is een speciale vergunning nodig', meldt het bedrijf. 'Ook als het product volledig volgens de WHO richtlijnen is geproduceerd. Een ieder die tot op heden heeft besteld in onze webshop zal zijn producten netjes uitgeleverd krijgen. Wij hopen dat de wet en regelgeving rondom deze producten met spoed zal worden aangepast. Wij mogen wel leveren aan eerste lijn hulpverleners, dus de B2B-verkoop gaat door. Wij zullen op deze manier ons steentje bij blijven dragen.'

<originele bericht>

De jonge drankmakers van distilleerderij The Stillery Amsterdam, bekend van vodka, gin en genever produceren sinds vorige week een ontsmettende handgel voor de consument die geschikt is voor de bestrijding van het coronavirus. Gel genoeg, alleen de flesjes en handpompjes lijken overal uitverkocht te zijn.

‘Ik bel momenteel het hele land door om aan flesjes, handpompjes of doppen te komen’, zegt Robin Karels, founder en creative director van The Stillery. ‘Door de coronacrisis lijkt het of ze overal zijn uitverkocht. Het schijnt zelfs dat Polen aan de grens verpakkingstransporten tegenhoudt. Wie ons kan helpen aan 150 ml of 250 ml PET-flesjes, is welkom!’

Biologisch product

The Stillery is een distilleerderij die zich sinds zomer 2019 bezighoudt met de productie van biologische Gin, Vodka en Genever voor grotendeels horecaondernemingen. Hun prijswinnende biologische producten worden vanaf het graan geproduceerd in Amsterdam.
Aangezien alle horecaondernemingen in Nederlands op dit moment gesloten zijn door het huidige COVID-19 virus, draait de productie bij The Stillery op halve kracht. De jongens van The Stillery besloten hun tijd en de middelen van de distilleerderij te gebruiken voor de productie van een ontsmettende handgel: The Stillery’s Hand Sanitizer. De desinfecterende handgel is op basis van 70% alcohol en voldoet aan alle eisen die zijn gesteld vanuit de World Health Organization. Daarom kan deze onder andere gebruikt worden ter bestrijding van het COVID-19 virus.

Florale geur

Wat de handgel uniek maakt is de aangename florale geur: deze is identiek aan de geur van de The Stillery’s Most Floral Gin waar de distilleerderij bekend om staat. De handgel wordt gelanceerd in twee verschillende versies: “Original” en “Most Floral”. En is voorlopig uitsluitend via de webshop van The Stillery te verkrijgen.
Pascal Peeters, medeoprichter van The Stillery: “Wij hopen met deze handgel op onze eigen manier bij te dragen aan de toenemende vraag aan desinfecterende middelen in Nederland’’.
Robin Karels, medeoprichter van The Stillery: ‘’De handgel wordt via onze webshop voor een prijs van €2,95 per stuk aan de consument aangeboden. Een redelijke en eerlijke prijs. Daarnaast doneren wij een aantal dozen handgel aan verschillende lokale instanties aan die deze op dit moment nodig hebben. Zoals verzorgingscentrums, bejaardentehuizen en asielzoekerscentra in Nederland.’’

www.the-stillery.nl/webshop

Tags: 
Artikel delen