Flescodering Linx

Sneldrogende gele inkt van Linx voor flescodering

Flescodering wordt beter met gele inkt. Codeer- en markeerspecialist Linx Printing Technologies heeft daarom de nieuwe Linx Yellow flesseninkt 1088 gelanceerd om te voldoen aan de eisen van klanten die een code met een hoog contrast op donkergekleurde flessen nodig hebben.

Retourneerbare flessen worden meestal via inzamelingsystemen teruggebracht naar afvullers en vervolgens gereinigd in een bijtend wasproces,  voordat ze opnieuw worden gevuld en gecodeerd.

Duurzame flescodering

De nieuwe sneldrogende inkt is speciaal ontwikkeld om uitstekende hechting op glas te bieden en bestand te zijn tegen het productieproces, de verpakking en condensatie. De inkt zorgt voor duidelijke, leesbare codes op glas en behoudt zijn hechting bij condensatie in koude ruimtes. De inkt levert hoogwaardige, duurzame codering zodat klanten kunnen voldoen aan de wettelijke voorschriften en hun merken kunnen beschermen. De nieuwe Linx Yellow-bottelinkt 1088 is met name ontwikkeld voor de Linx 8900- en 8800-serie continuous inkjet (CIJ) -codeerders en is een gepigmenteerde inkt. De nieuwe inkt is ook geschikt voor een zwak bijtend wasproces om codes op stalen, nylon en PET-fusten en vaten te verwijderen.

Dranktoepassingen

‘We zijn verheugd deze nieuwe inkt te introduceren die een aanvulling vormt op de Linx Black-flesinkt 1068 die in 2018 werd gelanceerd,’ zegt Simon Millett, Linx Product Manager Inks. ‘Vanwege de snelle droging van de inkt is de afgedrukte code bestand tegen opslag in de koelkast en onderdompeling in water, waardoor het ideaal is voor dranktoepassingen zoals bier en frisdranken. Naast een code met een hoog contrast op donkerbruine en groene flessen, is de nieuwe Linx Yellow-bottelinkt 1088 ook geschikt wanneer een meer onopvallende code nodig is op flessen van helder glas.’

Flescodering Linx

 

Flescodering Linx

Gerelateerd nieuws

donderdag 23 augustus 2018