Smurfit Kappa toont haar innovatiekracht

Smurfit Kappa Benelux reikte 15 november jl. onder een zeer feestelijke setting haar  Innovation & Sustainability Awards uit. Uit meer dan 45 nominaties zijn de winnaars in de negen categorieën bekend gemaakt en heeft het aanwezige publiek een favoriet gekozen. De 10 winnende ontwerpen en initiatieven gaan door naar de Europese Innovation & Sustainability Awards op 16 mei 2019. De uitreiking was een avond van vernieuwing, kennisdeling en inspiratie.

De categorieën voor Innovatie waren Consumer packaging, Displays, E-commerce parcel, Industrial packaging en Retail ready packaging. Bij Sustainability werden prijzen verdeeld in de categorieën Process, Product, Supply Chain en Social. Dit leverde een mooie mix op van vernuftige procesinnovaties, slim ontwerp en creatieve toepassing van nieuwe print- en druktechnieken.

Toelichting
Bij het in ontvangst nemen van de awards kregen de ontwerpers en hun klanten de mogelijkheid om het winnende ontwerp en de samenwerking toe te lichten. Dit leverde mooie uitspraken op. Zo vertelde Ivo Daniëls van Boldking over de winnende verpakking in de categorie E-commerce parcel, ontworpen door Agron Bytyqi: "We vroegen om de wereld en we hebben het heelal gekregen."

Vlaamse humor
De avond werd in goede banen geleid door host Lucas De Man. De Vlaamse theatermaker zorgde voor een aangename sfeer en de sterk geplaatste grappen waren niet van de lucht. Aan het begin van de avond gaf hij de microfoon door aan gastspreker Maria Westerbos van de Plastic Soup Foundation. Zij wist het publiek flink te boeien met een alarmerende uiteenzetting over het verleden, heden en toekomst van plastic en de gevaren ervan. De andere gastspreker was Loe Limpens vanYellow Dress Retail. Hij prikkelde het publiek met zijn inspirerende visie op de trends en ontwikkelingen in retail van de afgelopen jaren en in de nabije toekomst.

Experience Centre
Waar de de awardceremonie in het verleden vaak plaatsvond op een externe locatie, was dit keer het Benelux Experience Centre van Smurfit Kappa het toneel voor de feestelijke avond. Een geweldige kans voor alle aanwezigen om niet alleen de genomineerde ontwerpen te zien, maar ook direct een kijkje te nemen in het Experience Centre, dat eerder dit jaar werd uitgebreid.

www.smurfitkappa.nl

Reacties

Reactie toevoegen