Smurfit Kappa Solid Board investeert

Smurfit Kappa Solid Board, de kartonproducent, met vestigingen in Hoogkerk, Nieuweschans, Oude Pekela en Coevorden, gaatt 6 miljoen euro investeren om werkgelegenheid te behouden. Dat is een positief signaal in een moeilijk jaar.
 
Geert Nuus, directeur van Smurfit Kappa Solid Board: ‘De bezettingsgraad is goed in alle sectoren. Ik ben daardoor wel verrast, want we zijn eerder uit het dal dan ik gedacht gehad.’
 
‘Een paar maanden terug leek het er nog op dat de directie deeltijd-ww als optie zag, maar een aanvraag daartoe is nooit de deur uitgegaan. "In onze sector kun je een langere periode van stilstand niet gebruiken, want als er vraag is moet je snel kunnen reageren. Daarom hebben we de deeltijd-ww niet doorgezet en achteraf is dat verstandig geweest.’zegt Nuus i het Dagblad van het Noorden.
 
‘Op de grafische markt kunnen we momenteel goed uit de voeten maar dat is normaal voor deze tijd van het jaar. In de kerstperiode is er altijd een piek in de markt’, zeg Nuus. ‘De verpakkingen, goed voor 500.000 ton op jaarbasis, doen het ook goed. Dat heeft met het visseizoen in Skandinavië te maken. We leveren daar heel veel en de vraag is momenteel groot. Dat is mooi, maar we weten tegelijk dat het volgend jaar precies andersom kan zijn."

Bron: 
Dagblad van het Noorden

Reacties

Reactie toevoegen