Smurfit Kappa Roermond Papier sluit de keten

Smurfit Kappa Roermond Papier investeert jaarlijks zo’n 6 miljoen euro in haar papierfabriek. Een groot deel hiervan besteedt het bedrijf aan innovatie. ‘Het steeds verder optimaliseren van het circulaire proces vraagt om innovaties en samenwerking in de keten’, vertelt managing director Jo Cox in de nieuwste uitgave van VerpakkingsManagement (VM10).
In haar lange termijn visie op de circulaire economie heeft Smurfit Kappa Roermond een drietrapsraket opgezet. Ten eerste wil het bedrijf tussen 2015 en 2020 diverse doelen bereiken, zoals het gebruik van 3% alternatieve vezels, een verdere energiereductie van 7,5 tot 10% en het gebruik van niet-fossiele brandstoffen verhogen van 5% naar 18%.
 De tweede stap is het realiseren van de circulaire economie waarbij de inkomende stromen uit duurzame bronnen moeten komen. ‘Voor de 3de  trap rond  2050 zullen we baanbrekende technologieën moeten hebben ontwikkeld waarmee we de laatste hobbels kunnen nemen om volledig circulair te produceren. Een toekomstdroom is bijvoorbeeld dat we geen water meer nodig hebben om papier te produceren.’

Lees het complete artikel in VerpakkingsManagement 10.

www.smurfitkappa.com

Reacties

Reactie toevoegen