Slimme dispenser voor retail en horeca

TOP in Wageningen werkt aan een hoogwaardig dispenser-systeem waarin levensmiddelen lange tijd vers kunnen worden gehouden. De innovatie kan zeer interessant zijn voor foodretail en foodservice, op locaties waar levensmiddelen uit dispensers worden aangeboden, aldus de dienstverlener voor de levensmiddelenindustrie en technologie-leveranciers.

TOP heeft de nieuwe dispenser ontwikkeld in samenwerking met onder andere Food Dispense en het Duitse Bio4pack. Het project wordt gesteund met subsidie van Food Future. In de nieuwe dispenser kunnen producten als noten, cereals of koffiebonen langer vers worden gehouden door controlled atmosphere (CA). Een unit achter de dispenser zorgt dat uit de omgevingslucht alleen de stikstof in de container komt en niet de zuurstof. Op deze manier wordt oxidatie afgeremd en blijven de levensmiddelen in de dispenser veel langer vers. Een schroef bij de uitgifte houdt de stikstof in de dispenser van de buitenlucht gescheiden.

De dispenser kan interessant zijn voor foodretailers. In het buitenland werken retailers al veel vaker met dispense-systemen in winkels dan in Nederland. Het nadeel van dispense-sytemen (producten raken hun versheid eerder kwijt dan bij zuurstofarm voorverpakte producten) wordt met de CA-dispenser ondervangen. Ook voor foodservice toepassingen, als bedrijfskantines of ontbijtzalen in hotels, kan de nieuwe dispenser de kwaliteit van producten verbeteren, claimt TOP.

www.top-bv.nl

Smart dispenser for retail and hospitality industry

TOP in Wageningen, the Netherlands, is working on a high quality dispenser system in which food can be kept fresh for a long time. The innovation could be very interesting for food retail and food service, and also at locations where food from dispensers are offered, according to the service provider for the food industry and technology suppliers.

www.top-bv.nl

Reacties

Reactie toevoegen