SK sponsort "Best Wine in Box"-wedstrijd

SK sponsort "Best Wine in Box"-wedstrijd

Smurfit Kappa Bag-in-Box en Vitop, producenten van Bag-in-Box verpakkingsoplossingen, zijn ook dit jaar officieel sponsor van de “Best Wine in Box”-wedstrijd. De 2020-editie vindt plaats in het Franse Toulouse op vrijdag 20 maart.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Smurfit Kappa Bag-in-Box ondersteunt de wedstrijd sinds het begin in 2015. Het evenement omvat een blinde wijnproeverij door een panel van professionals en amateurs waarna de beste de “Best Wine in Box” gouden award label krijgt uitgereikt.

Stijging Bag-in-Box wijnverpakkingen

De wijnsector zag een sterke stijging van het aantal premium wijnen in Bag-in-Box verpakkingen. Er is een groeiende druk om verpakkingen te creëren die zowel opvallen in het winkelschap als milieuvriendelijk zijn. Daarom zullen de wijnen die de macaroon winnen aan het einde van de proef-sessie, in de race zijn om de “Best Dressed Wine” award in de wacht te slepen voor de editie van dit jaar.

Een jury bestaande uit ontwerpers zal de creativiteit en originaliteit van de Bag-in-Box wijnverpakkingen belonen. Degenen die milieuvriendelijke materialen hebben opgenomen in hun oplossingen komen in aanmerking om te concurreren in de categorie “Best Bag Eco-Conceived”. Deze categorie wordt gecoördineerd door Constance Rérolle, directeur Wijnen en Gedistilleerde Dranken bij Adelphe.

Artikel delen