Sirane ontwikkelt susceptorfolie voor foodsector

Sirane, een Europees verpakkingsbedrijf, kwam onlangs met een nieuw design voor serviceverpakkingen in de foodsector, waarbij gebruik wordt gemaakt van susceptorfolie dat in verschillende formaten gevormd kan worden. Sirane sleepte al een aantal grote orders in de wacht, met haar Crisp It Light verpakking, van bijvoorbeeld grote trein- en luchtvaartmaatschappijen in en buiten Groot-Brittannië.

Volgens Jeremy Haydn-Davies, verkoopdirecteur bij Sirane, kan de folie op meerdere manieren worden toegepast: 'De folie kan als chips- of friteszak worden gebruikt, maar ook als stazak voor popcorn of als wikkel voor broodjes en sandwiches.' Maar volgens de directeur kan zelfs bevroren magnetronmaaltijden in de susceptorfolie worden verpakt, waardoor bakjes niet meer nodig zijn.

Sirane's volgende generatie Crisp It verpakkingen is een geïntegreerd tweelaags folie, dat gevormd kan worden in alle denkbare verpakkingen die worden gebruikt voor magnetronmaaltijden, aldus het bedrijf. Volgens Sirane is het product veelzijdig en milieuvriendelijk, doordat ze het susceptorfolie lamineren op papier en karton zonder het gebruik van lijm. Sirane heeft naar eigen zeggen haar Crisp It Light naar een hoger niveau getild door een transparante, lijmvrij, te combineren met het susceptor folie en hiermee een sterke duo-laminaat gecreëerd dat ideaal is om (pizza)broodjes, stokbrood, gebakjes of ander voedsel knapperig te maken. In de magnetron kleeft het folie aan het voedsel, waardoor het knapperig wordt.

Het folie is in verschillende formaten en soorten verkrijgbaar, bijvoorbeeld als sleeves en flow-wrap verpakkingen. Het folie kan bedrukt worden, waardoor een etiket overbodig wordt.

www.sirane.com  

Reacties

Reactie toevoegen