SIG: 'CO2-uitstoot in 10 jaar 60% omlaag'

SIG: 'CO2-uitstoot in 10 jaar 60% omlaag'

Verpakkingsmachineproducent SIG heeft een gewaagd nieuw klimaatdoel gesteld door haar directe én indirecte CO2-uitstoot (Scope 1- en 2) tegen 2030 met 60% te verminderen ten opzichte van 2016. Het doel is goedgekeurd door het Science Based Targets Initiative (SBTi) als zijnde in lijn met de nieuwste klimaatwetenschap om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 ° C om zo de ergste effecten van klimaatverandering te voorkomen.

De aseptische verpakkingsspecialist zet onder meer in op duurzame energie met 100% hernieuwbare elektriciteit voor haar wereldwijde productie en onderzoekt mogelijkheden om on-site hernieuwbare energiebronnen uit te breiden, zoals haar bekroonde zonnepanelen op het dak in Thailand. 
‘Het is duidelijk dat de wereld dringend de uitstoot van broeikasgassen moet verminderen om de schadelijke effecten van klimaatverandering aan te pakken,’ aldus Ian Wood, chief supply chain officer bij SIG.

25% per liter

Het bedrijf heeft ook toegezegd om tegen 2030 de uitstoot van broeikasgassen in de waardeketen te verminderen met 25% per verpakte liter. Het bedrijf beweert dat haar aseptische drankkartons 28% tot 70% lagere CO2-voetafdruk hebben dan alternatieve verpakkingen, zoals plastic en glazen flessen, zakjes en blikjes.

www.sig.biz

Artikel delen