Siegwerk neemt Van Son Liquids over

Met de overname van Van Son Liquids in Hilversum breidt de Duitse inktfabrikant Siegwerk zijn portfolio watergebaseerde inkten voor verpakkingsdrukkers uit.

Van Son Liquids produceert watergebaseerde flexo- en diepdrukinkten en –lakken. ‘Het bedrijf staat bekend om zijn inktportfolio’, aldus Piet Deceunynck, Regional Sales Director Central and North Europe van Siegwerk, Business Unit Paper & Board. ‘Hun inkten en lakken passen perfect in ons watergebaseerde inktaanbod.’
De deal omvat de overdracht van alle technische kennis, het productportfolio en de productie-apparatuur. Siegwerk zal de productie in en leveranties vanuit Hilversum voortzetten. Ook de productnaam AquaBase+ wordt gehandhaafd. Wel verandert de bedrijfsnaam in Siegwerk Hilversum.
De overname past in een serie investeringen en desinvesteringen van Siegwerk om zijn focus op de verpakkingsmarkt te verstevigen. Eerder dit jaar werd al de Engelse levernacier van watergebaseerde inkten en lakken Hi-Tech Coatings overgenomen. Vorig werd Actega Colorchemie in Buedingen (Duitsland) overgenomen en werd een Blending Center voor de productie van watergebaseerde inkten geopend in het Siegwerk Technical center in Frankrijk.
De Royal Dutch Ink Factories Van Son B.V. blijft onder de merknaam Van Son offsetinkten maken en distribueren.
 

Foto: Piet Deceunynck, Regional Sales Director Central and North Europe van Siegwerk, Business Unit Paper & Board en Wim van Mastrigt, voormalig Managing Director Van Son Liquids B.V. tussen het personeel van Van Son Liquids. 

Reacties

Reactie toevoegen