Sidel help Nestlé Waters met wereldwijde energiebesparingen.

Sidel helpt Nestlé Waters energie besparen

Sidel heeft, in het kader van een mondiaal energiebesparingsprogramma, Nestlé Waters ondersteund in het behalen van energiebesparingen op productielocaties. Derhalve heeft de producent van gebotteld water een energiebesparing geboekt equivalent aan het verbruik van meer dan 20 ovens, daarmee een besparing vertegenwoordigend van meer dan 1 miljoen euro per jaar.

Nestlé Waters ondernam in 2010 voor het eerst het verduurzamingsprogramma toen de onderneming haar leverancier Sidel uitdaagde het energieverbruik van alle productie-installaties wereldwijd te reorganiseren.

Focus op blaasextrusie

Beide bedrijven waren zich al bewust dat blaasextrusie-machines in het algemeen verantwoordelijk zijn voor 70% van het totale energieverbruik van een volledige bottellijn. Belast met de herziening van de efficiëntie van het elektrische energieverbruik van het bedrijf, startte Sidel een Eco-audit pilot op twee blaasextrusiemachines van Nestlé Waters. Na controle en het meten van het elektriciteitsverbruik van de blazers, stelde Sidel verbeterende energiebesparende maatregelen vast. Eén van de adviezen was de installatie van oven-top reflectorlampen om energie in de ovens van de blaasextrusiemachines te behouden. Dit zorgde voor een besparing in het elektrische energieverbruik benodigd voor het voorgevormde verwarmingsproces dat gelijk staat aan het uitschakelen van 20 voorvorm-ovens, verklaart Sidel.

www.sidel.com

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws