Side-event FSC België op Empack

FSC België organiseert op verpakkingsbeurs Empack in Mechelen (23 en 24 oktober) een side-event rond “FSC gecertificeerde alternatieven voor single-use kunststof verpakkingen”.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

FSC wil met het side-event naar eigen zeggen een update geven van de “single-use plastics”-richtlijn van de Europese Commissie. Die richtlijn verbiedt tegen 2021 het gebruik van bepaalde plastic wegwerpproducten waarvoor alternatieven bestaan. Er komen eveneens maatregelen om het gebruik van de meest weggegooide plastic producten terug te dringen, het recyclen te bevorderen en het gebruik van gerecycled materiaal te vergroten.

“Forest-based” verpakkingen

Materialen gemaakt uit natuurlijke, hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen worden steeds vaker gebruikt, waaronder ook “forest-based” verpakkingen (papier, karton en hout). Van belang is uiteraard dat deze biobased grondstoffen op duurzame wijze geoogst worden, waarbij het FSC-keurmerk voor hout en afgeleide producten, zoals papier en karton, een dergelijke garantie biedt.

Op het Empack-evenement zal een diversiteit aan producten voor diverse toepassingen onder de aandacht worden gebracht, informeert de organisatie.

Het volledige programma is hier te downloaden.

www.fsc.be

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws

dinsdag 18 september 2018
woensdag 15 augustus 2018
FSC Friday op 30 september 2016.
woensdag 28 september 2016
UPM Raflatac en FSC Nederland gaan samenwerking aan op het gebied van duurzame labels.
vrijdag 3 juni 2016
donderdag 10 september 2015
donderdag 29 januari 2015