SHC introduceert ComBox-verpakking

De ontwerpers van Schut Hoes Cartons (SHC) in Eerbeek hebben naar eigen zeggen een inventieve verpakking ontwikkeld die uit twee verschillende materialen bestaat; namelijk karton en transparante kunststof. Het gaat om de zogenaamde ComBox. Via de unieke Pick & Place-technologie die SHC sinds kort met een eigen machine in huis heeft gehaald, is het mogelijk om via een robotarm twee voorgerilde materialen met nauwkeurige precisie aan elkaar te verlijmen. Door meerdere transparante zijden is het product bijna geheel zichtbaar voor de consument. Dit zogenaamde 3D-venster, dat bestaat uit PP- of PET-materiaal, zorgt naast optimale zichtbaarheid ook voor bescherming van het product, luidt de uitleg van SHC.

Een eerste project ten behoeve van navigatiesysteem-accessoires is inmiddels bij SHC in productie gegaan. Hierbij is een transparante, gestanste kunststof bovenzijde verlijmd aan een duplex vouwdoos, waarbij de transparante eurosleuf voor een ophangmogelijkheid zorgt. Het transparante gedeelte kan ook worden voorzien van een bedrukking in offset, claimt het bedrijf.

Naast de handmatig te verpakken versie van de ComBox is er ook een machinaal verwerkbare Sprinter-versie ontwikkeld. Deze uitvoering is in nauw overleg met zusterbedrijf Schut Systems tot stand gekomen. Volgens SHC wordt de verpakking vanuit plano-situatie volautomatisch omgezet, afgevuld en gesloten.

www.shc.nl

Reacties

Haha mooi hoor zooitje

Reactie toevoegen