Schur Flexibles neemt Cats en Nimax over

De Oostenrijkse Schur Flexibles Group neemt drie fabrieken over van de Clondalkin Group, waarvan twee Nederlandse fabrieken. Het betreft Cats Flexibles Packaging uit Rotterdam en Nimax uit Elst. De derde fabriek is Cats-Hänsel Flexible Packaging uit Duitsland.

Met deze overnames versterkt Schur Flexibles zijn positie in de flexibele verpakkingsmarkt voor de zoetwaren en thee. De drie locaties met ongeveer 135 medewerkers genereerden vorig jaar een verkoopvolume van meer dan 30 miljoen euro. Met deze acquisities zal de omzet van Schur Flexibles in 2018 waarschijnlijk toenemen tot over de 400 miljoen euro.
In het segment wax-, papier- en foliepakkingen voor zoetwaren heeft Schur Flexibles een omzet van meer dan 80 miljoen euro en behoort daarmee tot de grootste aanbieders in Europa.

Folie-experts
Cats biedt bewezen expertise in de productie van waxpapier en barrièreverpakkingen inclusief premiumkwaliteit flexo- en diepdruktechnologieën. Een voorbeeld van de de innovaties van het bedrijf is Ecowax, een volledig biologisch afbreekbare en plantaardig alternatief voor traditionele waxverpakkingen.
Nimax is een expert in de productie van hoogwaardige theezakjes en enveloppen, evenals inlegvellen voor tabaksverpakkingen. Hänsel is één van de toonaangevende experts in de zoetwarensector voor twist- en fold-wraps. De hoge kwaliteit, flexibele verpakkingsoplossingen zijn afgestemd op de hoge snelheid verpakkingslijnen.

www.schurflexibles.com

 

 

Reacties

Reactie toevoegen