Schumacher Packaging neemt golfkartonfabriek in Greven in gebruik

In de nieuwe, moderne golfkartonfabriek van Schumacher Packaging in Greven is op 30 juni jl. de productie officieel van start gegaan. Het familiebedrijf Schumacher Packaging Groep heeft haar nieuwe fabriek op een 110.000 m2 groot stuk grond op het AirportPark FMO in Greven gebouwd, in de directe omgeving van de luchthaven Münster/Osnabrück.

In de eerste bouwfase die reeds na een jaar werd afgerond, investeerde de verpakkingsspecialist 45 miljoen euro. Minister van Economische Zaken, Garrelt Duin, reikte daarom de NRW.INVEST AWARD 2013 uit aan Schumacher Packaging. Met de nieuwe fabriek in Greven komt de groeiende Schumacher Packaging-groep een stap dichter bij het strategische doel om de productie van golfkartonverpakkingen nog dichter bij de belangrijke afzetmarkten Noordwest-Duitsland, Benelux en Scandinavië te brengen.
‘Zo zijn we ook als middelgrote familieonderneming in staat om onze klanten een brede aanwezigheid op de Europese markt te bieden. Tegelijkertijd waarborgen we in alle vestigingen dezelfde hoge standaarden op vlak van techniek, kwaliteit en service’, aldus Björn Schumacher die als directielid naast deze nieuwe fabriek in Greven ook voor het moederbedrijf in Ebersdorf en de Poolse fabrieken verantwoordelijk is. 

Moderne golfkartonmachine
De nieuwe fabriek in Greven met een oppervlakte van 30.000 m2 beschikt over een moderne golkartonmachine en zes even moderne verwerkingsmachines. Daarnaast staat er een hoogbouwmagazijn met een capaciteit van 15.000 europallets. De 2,50 meter brede golfkartonmachine van BHS is geschikt voor de productie van enkel en dubbel golfkarton en kan alle courante golfsoorten produceren, inclusief F-golf. Voor de verwerking heeft Schumacher Packaging in een meerkleuren-inliner van de firma Bobst geïnvesteerd, die platen tot 2,80 meter breed verwerkt. Deze wordt aangevuld met een twee-kleuren-inliner met 2,40 meter werkbreedte. Een zes-kleuren flexo-drukgroep, twee Bobst vlakstansen en twee vouwlijmmachines completeren het ultramoderne machinepark in Greven.
Daarmee vindt op de locatie het gehele productieproces onder één dak plaats: van golfkarton, de productie van de verpakkingen tot aan de hoogwaardige afwerkingsmogelijkheden. Afgewerkte verpakkingen worden vervolgens, bij een ideale temperatuur en vochtigheidsgraad, opgeslagen in het hoogbouwmagazijn.

Verder uitbreiden
De vraag naar golfkarton-verpakkingen uit Greven is nu reeds boven verwachting. ‘Sommige van de machines, zoals de twee inliners, draaien nu al in twee ploegen’, zegt Björn Schumacher. ‘Binnen twee tot drie jaar, hopen we de volledige capaciteit van deze eerste bouwfase te bereiken en met drie ploegen te kunnen werken. Op lange termijn willen we de locatie Greven verder uitbreiden tot een grootte van 100.000 m2 en ongeveer 500 medewerkers. Daarom hebben we ons in het AirportPark FMO al van een optie op een aangrenzend terrein van 35.000 m2  verzekerd .’

Lees meer over de nieuwe Schumacher-fabriek in VerpakkingsManagement 7/8 (verschijningsdatum 26-8).

 www.schumacher-packaging.com

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen