Schubert demonstreert haar TLM-module op drinktec

Machinebouwer Gerhard Schubert toont op de drinktec beurs in München haar TLM-technologie. Bottelen, multipacks produceren, palletiseren – met deze flexibele TLM-technologie realiseert Gerhard Schubert uiteenlopende oplossingen voor de drankenindustrie. In de geëxposeerde pickerlijn, groeperen TLM-F44 robots, flessen op TLM-transmodules.
De beursmachine werkt met een capaciteit van 12.000 flessen per uur. Zij maakt op aanschouwelijke wijze zichtbaar hoe TLM-installaties, de producten  zonder stuwing verwerken. Een compacte wijze van constructie, in combinatie met een hoge flexibiliteit, zijn enkele vereisten van producenten in de drankenindustrie. De gepatenteerde TLM-transmodule heeft sinds haar introductie, in hoge mate bijgedragen tot het welslagen van deze vereisten, aldus de producent.
De TLM-transmodule is een eenassige, over rails lopende robot met contactloze energie- en gegevensoverdracht. Op de transportslede worden wisselbare formaatplaten geplaatst.  Dankzij het gebruik van de transmodule is het vaak mogelijk om voor specifieke verpakkingstaken nieuwe en effectievere oplossingen te vinden, waardoor de hoeveelheid mechanica wordt gereduceerd en de installatie dus efficiënter wordt.
Een recent voorbeeld van het gebruik van de TLM-technologie in de drankenindustrie, is een installatie voor het in kartons verpakken van champagne, van het merk Veuve Clicquot en het realiseren van offline verpakkingscentra voor internationale brouwerijen o.a. voor de Carlsberg-groep. Bij dit concept pakt een flexibele multipackinstallatie, de op Europallets aangevoerde volle flessen van de pallet af, om ze vervolgens, volgens de wensen van de klant, te verpakken en opnieuw te palletiseren. Los daarvan kan de inline installatie van de brouwerij, in standard mode produceren en verpakken.

www.gerhard-schubert.de

(Op drinktec 2013, hal /stand B5.318)

Machine builder Gerhard Schubert shows at the drinktec trade fair in Munich its TLM technology. Bottling, producing multipacks, palletizing - with this flexible TLM technology realizes Gerhard Schubert variety of solutions for the beverage industry. The TLM-F44 robots grouping bottles in the exhibited picker line on TLM-trans modules.\

www.gerhard-schubert.de

(Op drinktec 2013, hal /stand B5.318)

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen