Scholieren ontwerpen fruitbakje

Scholieren ontwerpen fruitbakje

“Ontwerp een fruitverpakking van vouwkarton”, dat was de opdracht die de leerlingen van groep 6 van basisschool Paus Joannes in Haaksbergen meekregen. Een initiatief van AdoptIDee die basisschoolscholieren in contact brengt met bedrijven, zodat het bedrijfsleven geïnspireerd kan worden en leerlingen kunnen leren en ontdekken. Het winnende fruitbakje werd vandaag bekend gemaakt.


De inzendingen van groep 6 van basisschool Paus Joannes in Haaksbergen

Drie weken geleden gaf Loes Hassink van Hassink Verpakkingsdrukwerk een presentatie voor de leerlingen. Op deze manier konden zij een goede indruk krijgen van wat de drukkerij dagelijks doet. Vervolgens zijn de leerlingen de afgelopen weken in kleine groepjes aan de slag gegaan met de opdracht: “ontwerp een fruitverpakking van vouwkarton”.
Verschillende groepjes kregen ieder een fruitsoort toegewezen waarmee ze aan de slag konden. Zo zijn er fruitverpakkingen bedacht voor appels, peren, blauwe bessen, bananen, limoenen, aardbeien en pruimen.

Winnend fruitbakje

Vanochtend hebben de kinderen hun verpakking mogen presenteren aan Loes Hassink. Na rijp beraad is er een winnaar gekozen: het blauwe bessen bakje! Het groepje dat deze verpakking heeft ontworpen ontving de AdoptIDee trofee 2021.


Loes Hassink van Hassink Verpakkingsdrukwerk geeft een presentatie voor de leerlingen.

Artikel delen